Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:707185
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  BIOGRĀFIJA    4
2.  ''DIENAS'' SLEJAS    8
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    14
Darba fragmentsAizvērt

Divdesmitā gadsimta pēdējā ceturksnī neviena personība nav izpelnījusies tādu visas pasaules uzmanību un mīlestību, kāda tika izrādīta slavenajai jaunajais sievietei, ko mēs visi pazinām vienkārši kā Diānu. No pirmā brīža, kad masu saziņas līdzekļi stādīja priekšā kautrīgo, skaisto meiteni, kam liktenis bija lēmis kļūt par Velsas princesi, līdz pat dienai, kad pasauli pāršalca sāpīgā ziņa par viņas traģisko nāvi, Diāna aizkustināja miljoniem ļaužu sirdis. 1
Velsas princeses traģiskā nāve 1997.gada 31.augustā lika visai pasaulei izjust skumjas un sāpes, izmisumu un nožēlu, kādu tā šajā laikmetā neatceras piedzīvojusi. Tāds negaidīts žēluma izvirdums bija nepārpotama norāde par šīs būtnes milzīgo nozīmi pasaules mērogā un viņas ietekmīgo stāvokli, jo princese bija tāda sieviete, kura iemiesoja jaunās paaudzes, jaunās pasaules kārtības un nākotnes cerību. Vel tagad mēs pūlamies samierināties ar viņas zaudējumu un tikt skaidrībā par to, ko viņa mums nozīmējusi, - kāpēc tie, kuri nekad nav ar viņu tikušies, jūtas satriekti un b;edājas tik gauži, kā nav sērojuši pat par saviem tuviniekiem un paziņām.2
Pasaule skaudri izjūt Velsas princese trūkumu, bet, viņa netiek aizmirsta. Viņas dzīves atstātais mantojums turpina dzīvot.

2. ‘’DIENAS’’ SLEJAS

Jau nākamajā dienā pēc traģēdijas, 1.septembrī, ‘’Dienas’’ pirmajā lapā ar lieliem, lieliem burtiem ir virsraksts ‘’Traģiski gājusi bojā princese Diāna’’, un tālāk seko teksts, kurā tiek paziņots par princeses nāvi. Attēli, kas pievienoti tekstam, runā paši par sevi, un ziņojumu saprastu pat tas, kurš neprot lasīt. Vienā attēlā redzama princese Diāna un gada skaitļi 1961-1997, otrajā attēlā redzama ‘’lūžņu čupiņa’’, kurā ar grūtībāmvar saskatīti kādu līdzību ar automašīnu.
Skaidrs ir viens, princese gājusi bojā avārijā, kas notikusi tādēļ, ka automobiļa vadītājs zaudējis kontroli, kad centies atrauties no preses uzmācīgajiem fotogrāfiem, kas sekojuši mašīnai ar motocikliem. Kā tiešais nāves iemesls tiek minēts, ka Diānai bijusi ļoti smaga krūšukurvja asiņošana, kam sekojusi sirdsdarbības apstāšanās. Tika atklāts arī liels kreisās plaušas vēnas plīsums. Tā kā asinsrite nav atjaunojusies, pulksten četros no rīta ārsti konstatēja princeses nāvi.18
Raksts turpinās tās pašas dienas avīzē 4.lpp, kurā jau sīkāk tiek paanalizēta preses fotogrāfu iespējamā vaina avārijas izraisīšanā. Attēlā redzama princese Diāna kas mierina kādu musulmaņu sievieti, kura zaudējusi piederīgos Bosnijas karā. Tas atkla un atkal atgādināja par princeses labajiem nodomiem pret tiem, kas cieš bēdas.
Daudzi cilvēki ar asarām acīs nāca pie Bekingemas pils, lai noliktu ziedus, un daudzi pauda niknumu par preses fotogrāfu uzmācību. Policijas pārstāvji, kas nevēlējās atklāt savus vārdus, atklāja, ka tike nopratināti septiņi fotogrāfi, visi Francijas pilsoņi. Fotogrāfiem atņemtas filmas un fotoaparāti, un viņi varētu tikt apsūdzēti nonāvēšanā bez iepriekšējā nodoma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139768
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties