Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:109666
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Projektors    5
  Elektroniskā tāfele    7
  Plazmas monitori (plakanie televizori)    8
  Datu-, video- un audio-konferenču sistēmas    11
  Izmantotā literatūra    12
  Pielikums    13
Darba fragmentsAizvērt

Kodoskops ir prezentācijas iekārta, kuru izmanto, lai parādītu bildes auditorijai.
Tas parasti sastāv no lielas kastes, kurā atrodas ļoti spoža lampa un ventilators, kas to dzesē, augšpusē ir liela lēca, kas koncentrē gaismu. Virs kastes, parasti, ir garš kāts, pie kura ir spogulis, kas pārvieto gaismu uz priekšu.
Kodoskopa plēves ir no plāna caurspīdīga materiāla, parasti celuloīda, uz kura var zīmēt Plēves tiek liktas uz lēcas. Gaisma no lampas iet caur plēvi un no spoguļa uz sienas.
Kodoskopus parasti izmanto klasēs un biznesa konferenču telpās, bet tagad tos aizstāj ar lieliem datoru monitoriem un projektoriem.
Kodoskops bieži tika izmantots skolās gan kādreiz, bet nu jau retāk arī mūsdienās. Lai arī kodoskopa nopirkšana prasa ļoti nelielu kapitālu, kas ir aptuveni 200LVL, bet uz šīs summas rēķina var ietaupīt nepērkot neskaitāmos mācību materiālus. Arī skolēnam, kurš ir sagatavojis nelielu runas tēmu (projektu) ko pasniegt skolas, klases priekš ir nepieciešams izgatavot vairākus attēlus, ko izdalīt katram klausītājam, vai arī veidot ļoti lielu attēlu, ko izlikt priekšā, bet izmantojot kodoskopu, ir nepieciešams uzzīmēt shēmu, grafiku uz caurspīdīgas plēves un uzlikt uz kodoskopa platformas.
Par kodoskopa trūkumu var uzskatīt viņa lietošanas neērtumu, jo kodoskops savos izmēros ir salīdzinoši liels un ar lielu svaru. Lai arī kodoskops ir diezgan prasta prezentācijas ierīce, bet kodoskopa elektrības patēriņš salīdzinoši ir ļoti liels, jo ja mēs mājās lietojot 100W spuldzīti uztraucamies par to, ka patērē daudz elektrības, tad kodoskopā lieto spuldzīti ar 400W un pat spuldzītes ar vēl lielāku jaudu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties