Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119853
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Preču zīmju reģistrācija
Jautājums, par to kādi apzīmējumi un nosaukumi tiek atzīti par reģistrējamiem atbilstīgi likumdošanas aktiem, kā arī jautājums par preču zīmes reģistrācijas pieteikuma sastādīšanas pareizību ir ļoti apjomīgs un tam nepieciešama individuāla pieeja katrā atsevišķā gadījumā. Jo no tā, kādā veidā preču zīme ir aizsargāta un kā izvēlētas preces un pakalpojumi, uz kuriem aizsardzība ir attiecināta, ir tieši atkarīgs preču zīmes reģistrācijas ceļā iegūto ekskluzīvo tiesību apjoms.
Personai, uz kuras vārda reģistrēta preču zīme, ir ekskluzīvas tiesības aizliegt citām personām izmantot komerciālajā darbībā jebkurus preču zīmei identiskus vai tai līdzīgus apzīmējumus attiecībā uz precēm un pakalpojumiem, kuriem ir reģistrācija. Tajā skaitā var aizliegt identisku vai reģistrētajai preču zīmei līdzīgu apzīmējumu lietošanu uz precēm vai uz to iepakojuma, piedāvāt, izlaist tirgū un uzglabāt preces šim nolūkam sakarā ar minētajiem apzīmējumiem, sniegt vai piedāvāt pakalpojumus ar minētajiem apzīmējumiem, preču importu vai eksportu sakarā ar minētajiem apzīmējumiem, minēto apzīmējumu izmantošanu lietišķajos dokumentos vai reklāmā.
Kā redzams, lai cīnītos ar negodīgu konkurenci un izvairītos no tās, preču zīme pareiza reģistrācija ir ļoti svarīgs moments. Reģistrētas preču zīmes priekšrocība turklāt slēpjas vēl faktā, ka tā ir intelektuālais īpašums, kuru var reāli novērtēt. Ar preču zīmju reģistrāciju, reklāmu un aizsardzību saistītie izdevumi pie preču zīmes novērtējuma tiek iekļauti tās vērtībā. Novērtēto preču zīmi var, piemēram, ieguldīt uzņēmuma fondā kā intelektuālo īpašumu vai izmantot to uzņēmuma īpašnieka parādu dzēšanai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1216916
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties