Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:619938
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Risku mazināšanas stratēģija
Iepriekš identificētos riskus ir iespējams samazināt, pielietojot risku mazināšanas stratēģijas un pasākumus, svarīgi atzīmēt, ka izmantojot kontroles pasākumus, risks netiek samazināts līdz 0.
Ja gadījumā risks ir ļoti zems, jebkurā gadījumā ir jāizvērtē kā rīkoties, jo ja risks ir zems, un tiek veikta kontrole, tad pie veiksmīgas izmeklēšanas muita novērš pārkāpumu ar minimālu, bet tomēr zaudējumu sev, jo parasti muitas resursi izmaksā institūcijai dārgi. Gadījumā, ja zema riska situācijā tiek pieņemts lēmums kontrolēt kravu, bet izmeklēšana ir bijusi neveiksmīga, tad tas nes būtiskus zaudējumus muitai, jo tādā gadījumā uz neesoša pārkāpuma meklēšanu tiek vērsts ļoti daudz muitas resursu.
Vidēja riska līmeņa gadījumā muitai tieši laikā un vietā ir jāizvērtē situācija individuāli. Ir jāizvērtē vai vajag kontroli, jāņēm vērā darbinieku noslodzi.
Augsts riska līmenis ir iespējai, ka tiek samazināta muitas vērtība vai tiek pārvadāta kontrabanda. Piemēram, ja pārvieto MDMA, un tās ir iejauktas starp citām lidzīgām pēc formas zālēm, ir grūti noteikt, ka tas ir pavisam kas cits. Šāos gadījumos ir jāpiesaista papildspēki- kinologi, labaratorijas. Drošības riski ir paši svarīgākie, jo ir jānodrošina tas, ka valstī netiek ielaists apdraudējums. Kontrabandas gadījumā ir jāveic fizikā kontrole nekavējoties,.
Katrā situācijā ir jāizvēlas atbilstošākais riska mazināšanas pasākums vai stratēģija, lēmumu jāpieņem uzreiz uz vietas notikuma brīdī. Ir jāizvērtē riska līmenis un tā iespējamā ietekme vai varbūtība.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1392411
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties