Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892715
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Virzīšanas tirgū būtība un metožu salīdzinošais raksturojums    4
  Reklāmas loma preču realizācijas apjoma palielināšanā    5
  Reklāmas ietekmes psiholoģija un ar to saistītās problēmas    6
  Reklāmas mērķi un mērķa auditorija    8
  Reklāmas līdzekļi    10
  Reklāma Latvijā „no iekšpuses”    13
  Secinājumi    18
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Reklāma – (latīņu valodā – reclaamer – skaļi kliegt) ar uzņēmējdarbību vai profesionālo darbību saistīts jebkuras formas vai jebkura veida paziņojums vai pasākums, kura nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu (arī nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tā. Reklāmai jābūt likumīgai, patiesai un objektīvai, tā veidojama saskaņā ar godprātīgu praksi un godīgas konkurences principiem. Reklāmā atļauts iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālos attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas. Reklāmai tiek izmantota prese, kino, TV, radio, vitrīnas, plakāti, izkārtnes, gaismas noformējums un citi līdzekļi.
Ikviena uzņēmuma galvenais mērķis ir gūt peļņu, lai to sasniegtu tiek izmantoti dažādi līdzekļi un viens no tiem ir reklāma. Var jau, protams, mēģināt darboties bez jebkādas reklāmas, bet nav vēl dzirdēts par tādu uzņēmumu vai organizāciju, kura būtu kaut ko sasniegusi bez reklāmas, jo kā gan uzņēmums var iegūt pircējus, ja tie nemaz nezina par preces eksistenci. Un, ja neviens nezina par preces eksistenci, tātad to nepērk, un tas savukārt nozīmē, ka uzņēmumam nav peļņas.
Pirmā oficiāli legālā reklāma pasaulē tika publicēta 1974. gada 10. maijā maza izmēra avīzītē „Franklin’s General Magazine and Historical Chronicle”. Tajā tika piedāvāts atalgojums par aizbēguša verga atrašanu.
Veidojot reklāmu svarīgi apzināties, ka tas ir darbs, kas vērsts uz patērētāju – noteiktu mērķgrupu, kuras uzmanība jāpiesaista, lai ieinteresētu to kāda pirkuma izdarīšanai vai pakalpojuma izmantošanai, taču reklāmas darbu dēļ tiek arī lauzti šķēpi. Tā tiek vērtēta: kurš labāk, interesantāk un precīzāk. Latvijā tāds konkurss ir „Zelta āmurs”, pasaulē tā ir „Kannu lauva” un „Golden Hammer”.
B. Bernbahs saka, ka patiesība nav patiesība, kamēr cilvēki jums netic, un viņi nevar jums ticēt, ja viņi nezina, ko jūs sakāt. Un viņi nevar zināt, ko jūs sakāt, ja viņi neklausās jūsos, un viņi neklausās jūsos, ja jūs nebūsiet interesants, un jūs nebūsiet interesants, ja vien jūs nerunāsiet tēlaini un orģināli.
Virzīšana tirgū ir viens no tirgzinības kompleksajiem mērķiem. Galvenais mērķis preces virzīšanai tirgū ir tas, lai cilvēki pirktu preci vai pakalpojumu. Pircēji tiks iedrošināti pirkt jaunu preci, ja ieraudzīs tās reklāmu avīzē, žurnālā, TV.
Virzīšana tirgū sastāv no:
1.reklāmas;
2.pārdošanas veicināšanas;
3.netiešās reklāmas (sabiedriskās domas ietekmēšana, propaganda);
4.tiešās pārdošanas.
1. Reklamēšana ir pieskaitāma pie netiešās pārdošanas. Tā izceļ firmas preci vai pakalpojumu un ietekmē lielu cilvēku auditoriju. Reklāma parasti ir saistīta ar masu informācijas līdzekļiem.
2. Pārdošanas veicināšana ir īslaicīga pārdošanas aktivitāte, kas papildina reklāmu un tiešo pārdošanu. Pārdošanas veicināšanā saistīta ar paraugu izdalīšanu bez maksas, atlaižu kuponiem, preču izstādēm, preču lietošanas demonstrējumiem, sacensību vai spēļu organizēšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties