Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:365102
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Prāmja Estonia karastrofa    3
  Secinājumi    7
  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Vācu Mayer Werf, kas būvēja prāmi, uzskata, ka septiņas minūtes ilgā filmētā materiāla zemūdens epizode B40C pierāda: uz kuģa ir noticis sprādziens. To uzsver vācu eksperti. Taču viņiem nav iespējams izjautāt zemūdens filmēšanas grupas — amerikāņu Rockwater — dalībniekus, kas dokumentēja vraka stāvokli pēc avārijas 1994.gadā, jo Zviedrijas Jūras departamenta jurists Juhans Fransons ir panācis, ka pēc darbu pabeigšanas visi zemūdens filmēšanas grupas dalībnieki ir parakstījuši klusēšanas zvērestu.
Pagriezienu Estonia mīklas atminēšanā panāca sirms Zviedrijas muitas darbinieks, kas atklāja Zviedrijas TV reportierim faktus, ka zviedru drošībnieki ar igauņu prāmi ir pārvadājuši slepenas kravas, kuras muitai bijis aizliegts pārbaudīt Stokholmā. Pensionētais muitnieks atzinās, ka pats reiz ir mēģinājis pārbaudīt šādu kravu, bet saņēmis savas priekšniecības aizrādījumus. Muitnieks bija pierakstījis slepenās automašīnas reģistrācijas numuru un informēja, ka slepenā krava esot sastāvējusi no papes kastēm ar elektroniku.
Mīklainais baltais Volvo tagad reģistrēts kādai datoru firmai, un tās īpašnieks neko par slepenu kontrabandu nezina. Atmiņu pilnībā ir zaudējuši arī Zviedrijas muitas priekšnieki un tā laika drošībnieku šefi. Neviens vairs neko neatceras.[2]
Zviedrijas TV 4 ziņu dienestam tomēr izdevies noskaidrot, ka slepenā sadarbība par kravu transportēšanu no Igaunijas starp Zviedrijas muitu un drošībniekiem noslēgta jau 30 mēnešus pirms Estonia avārijas un kontrabanda nav bijis gadījuma rakstura pasākums, kā to tagad grib traktēt Zviedrijas muitas virsvalde. Taču pagaidām nav nekādu pierādījumu, ka avārijas naktī šāda krava ir bijusi uz igauņu prāmja un kļuvusi par atriebības iemeslu.
Dīvaini, ka visas šīs epizodes netiek apskatītas zviedru oficiālās izmeklēšanas komisijas ekspertīzes slēdzienā. Tās tiek ignorētas, un daudzi dokumenti tiek uzskatīti par pazaudētiem.
Igaunijas ģenerālprokurora Margusa Kurma lūgumam izsniegt analīzei Igaunijā Rockwater filmēto materiālu un atbrīvot ūdenslīdējus no klusēšanas zvēresta arī nav panākumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties