Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:332138
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Raksturot visas interfeisa sastāvdaļas izvēlētai lietišķai sistēmai ar jauktu dialoga struktūru ( uz piemēriem ).


2. Sistēmas interfeisa raksturojums.

Savā darbā es aprakstīšu muzikālo redaktoru, kurs saucas TablEdit. Sistēmas mērķis ir nodrošināt ērtu nošu lapas un tablatūras koriģēšanu.Lejā ir parādīta šī sistēmas galvena forma ar četrām apakšformām. Visas formas atspoguļo lietotāja interfeisu. Katrai apakšformai ir savs mērķis un līdz ar to atšķiras arī darbs ar šim formām. Pirmajā apakšformā ir iespējams izvelēties pa vienam variantam no katras rindas. Otrajā un ceturtajā apakšformā var izvelēties tikai vienu variantu. Treša apakšforma strādā, kā izvēlne. Ja nospiest uz vienu no 12 taisnstū-riem, parādīsies nakoša līmeņa formas, kuros ir jāievada noteikta informācija. Piemēram nakošajā formā var modificēt akkordus grafiskā veidā, kas ir tūvu izvēlnēm piktogrammu veidā.
Visie iepriekšējie lietotāja interfeisa elementi, balstījas uz izvēlnēm ar diskrētam vērtībām. Ievade notika, izvelējoties no variantu saraksta vajadzīgo variantu. Bet sistēmā ir arī interfeisa elementi tekstveida informācijas ievādei. Šāda forma ir attēlota nakošajā attēlā.

Visu pamatprocesu izsauk-šana ir iespējamā galvenajā formā, nospiežot uz vaja-dzīgo pogu formas augšejā daļā. Visas sistēmas funkci-jas ir pieejamas pop-up iz-vēlnēs.
Pati nošu ievade no-tiek šādā veidā. Tablatūrā ir jānospiežu vajadzīga stīga ta-jā vietā, kurā viņai jāskān. Lietotāja ērtības dēļ koriģē-šanas ekrāna augšejā daļā ir redzama ritmiska skala. Lai pareizā vietā izvietotu noti, jāorientējas ar šī skalu. Kad jūs noradīsiet vajadzīgo stīgu un vietu nošu lapā, jāievada notes atrašanas vietu uz grifa skaitliskā veidā. Tā, kā skaitlis atrodas diapazona no 0 līdz 24, šim skaitlim arī ir diskrētu vērtību kopums un tāpēc skaitļa ievadei ir divas iespējas. Pirma iespēja: ievadīt skaitli no tastatūras. Otrais variants: no-spiest pēles kreiso pogu, izvelēties iespēju Insert Note un izvelēties vienu no 24-iem skaitliem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129959
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties