Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:421654
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mana pētījuma mērķis ir izanalizēt, kādas cilvēka īpašības var veidot labu pirmo iespaidu, kā arī uzzināt, kā tās atšķiras dažādās vecuma grupās.
Kā mērķa grupu izvēlējos 15 – 50 gadus vecus vīriešus un sievietes, kuru sadalīju trīs vecuma grupās. Pirmās grupas dalībnieki bija no 15 līdz 25 gadiem, otrās grupas dalībnieki – no 26 līdz 35 gadiem un trešās grupas dalībnieku vecums bija no 36 līdz 50 gadiem. Pirmajā grupā ietilpa 12 vīrieši un 12 sievietes, otrajā – 15 vīrieši un 15 sievietes, trešajā – 23 vīrieši un 23 sievietes.
Manā aptaujā piedalījās dažādu profesiju un nozaru pārstāvji – skolēni, studenti, strādnieki, ierēdņi, vadības personāls, mājsaimnieces, politiķi u.c.
Lai noskaidrotu atbildi uz darba mērķi, veicu aptauju, kurā katram no dalībniekiem bija jāizvēlas un jāsarindo pēc prioritātes no pieciem atbilžu variantiem trīs cilvēka īpašības, kuras viņuprāt izveido pirmo iespaidu par cilvēku un kurām viņi piešķir vislielāko nozīmi.

Tika piedāvāti sekojoši atbilžu varianti:
1.Ārējais izskats
Teorija stāsta, ka ārējais izskats pirmā iespaida radīšanā ir vissvarīgākais aspekts. Tas ir pirmais, kam tiek pievērsta uzmanība. Tas attiecas vienādi gan uz sievietēm, gan uz vīriešiem. Eleganta āriene apliecina, ka cilvēks rūpējas par savu izskatu. Labs izskats asociējas tieši ar akurātumu, tīrību, nevis ar apģērba modernumu un dārgumu. Vienkāršs un neitrāls izskats norāda uz nopietnu un profesionālu attieksmi. Tātad mēs arī pārbaudīsim, vai patiesībā cilvēku domas sakrīt ar teoriju.
2.Žesti
Žesti ir neapzinātas galvas, roku un kāju kustības, kuras ikdienā parasti netiek kontrolētas. Ar to palīdzību mēs papildus paužas savas emocijas un jūtas. Dažreiz tie palīdz komunicēties, tomēr tie var būt par apgrūtinājumu tad, ja nevēlamies paust savas patiesās domas. Citreiz ir grūti sarunāties un uztvert informāciju, ja žesti tiek pielietoti ļoti bieži un tie ir atraktīvi, jo tādā veidā tiek novērsta mūsu uzmanība.
3.Izturēšanās maniere
Cilvēka izturēšanās maniere saskarsmē ir tikpat nozīmīga kā žesti. Tas ir viens no spilgtākajiem rādītājiem, kas pauž vispārēju uzticību vai neuzticību saskarsmes partnerim.
4.Mīmika
Visizteiksmīgākā kaut arī apziņas kontrolei visvairāk pakļautā ir cilvēka seja. Pirmām kārtām tajā atspoguļojas cilvēka emocijas. Mīmika ir galvenais apzināto emociju izpausmes veids, un tā neatkarīgi no daudzām īpatnībām dažādu tautu pārstāvjiem ir līdzīga. Vairākums psihologu uzskata, ka mīmika ļauj atspoguļoties astoņām galvenajām emocijām –priekam, dusmām, bēdām, interesei, bailēm, pārsteigumam, riebumam un mīlestībai.
5.Balss un runa
Bieži vien tieši pēc cilvēka balss intonācijas var noteikt viņa attieksmi un garastāvokli. Runa liecina par cilvēka kultūras līmeni – kādus vārdus viņš izvēlas sarunājoties, cik lietderīga ir to izmantošana, kāds ir runas temps utt.

Rezultātu apstrādē tiks izpētītas dalībnieku domas, izvērtējot vecuma kategorijas.
Rezultāti tiks atspoguļoti kopumā un atsevišķi par katru no vecuma grupām, kā arī atsevišķi vīriešu un sieviešu sniegtās atbildes kopumā un pa vecuma grupām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1113555
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties