Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:261960
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Notikumi, kas Čehoslovakijā risinājās laikā no 1968.gada janvāra līdz tā paša gada augustam tiek dēvēti par Prāgas Pavasari. Par šiem notikumiem es izvēlējos rakstīt tāpēc, ka 1968.gada notikumi Prāgā bija pirmais nopietnais, kādas sociālistiskā bloka valsts mēģinājums atbrīvoties no komunistiskās iekārtas un PSRS diktētās politikas. Tas bija Čehoslovakijas Komunistiskās partijas un viņu atbalstītāju – vietējās inteliģences, pazīstamu aktieru un citu kultūras darbinieku mēģinājums pārveidot politisko un ekonomisko sistēmu tā, lai tā līdzinātos ekonomiski attīstīto rietumvalstu sistēmām, un būtu pieņemamāka arī pašai Čehoslovakijai. Vēlāk pie šādiem pašiem secinājumiem nonāca arī PSRS vadītājs Mihails Gorbočovs, uzsākdams Perestrojku (Pārbūvi).
Prāgas Pavasara notikumi bija pirmais impulss arī citām valstīm, kas atradās zem PSRS diktāta, ka ir iespējams cīnīties par savu neatkarību. Pateicoties Prāgas Pavasara notikumiem visa pasaule uzzināju, ka valstis, kas atradās zem PSRS pārvaldes, nebija apmierinātas ar pastāvošajiem apstākļiem un vēlējās atgūt neatkarību. Šie notikumi iespaidoja arī Latvijas likteni, jo liels nopelns tam, ka Latvija tagad ir neatkarīga valsts ar savu ekonomisko un politisko sistēmu ir arī Prāgas Pavasarim.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties