Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:820597
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

 Lai arī cik daudzo avotos es mēģināju atrast, kas tieši ir postmodernisma filozofija precīzu definīciju tā arī neatradu. Būtībā nekas cits kā vēl modernāks modernisms tas nav. Tikai šķiet pietrūkst vārdu kā to nodēvēt. Turklāt arvien vairāk ir tādi, kuriem ar postmodernisma filozofiju vairs nepietiek, tie skatās nākotnē un min, meklē nākamo filozofijas nodaļu. Piemēram, šajā filozofu foruma komentārā : „Nez vai daudzi postmodernisti zina, ko nozīmē šis jēdziens.
Ja mēs skatāmies uz postmodernismu plašākajā izpratnē, tad tas ir mums visapkārt un nenovēršams. Ja tās ir atsevišķas gleznas (ja par postmodernismu tā var teikt) gleznu galerijās, tad tās mums apkārt ir tikai tik daudz, cik mēs atrodamies gleznu galerijās.
Es drīzāk gribētu ietekmēties no tā, kas varētu nākt pēc postmodernisma. Tikai nezinu, kā lai to nosauc.” [1]Un laiki ir mainījušies. Jo vai Nīčes laikā, kad tika likti tikai paši pamatakmeņi modernisma filozofijai, nu jau vairāk kā gadsimtu atpakaļ, kāds varēja iedomāties, ka jaunās filozofijas idejas tiks paustas šādi – globālajā tīmeklī? Turklāt nu jau noniecinot modernismu, postmodernismu un filozofiju, tā veidojot jaunu. „Kas ir filozofija? Agrāk tā bija kā metazinātne. Bet kas tā ir šobrīd? Ir cilvēki, kas apgalvo, ka arī mūsdienās filozofijai ne tikai vajadzētu, bet, ka tai ir reālas iespējas kļūt par šādu metazinātni. Arī ,manuprāt, citādai tās eksistencei, ne tikai mūsdienās, nekad agrāk, nav bijusi nekāda jēga. Ja es tagad kādam pajautātu – pasaki man, kas ir filozofija? Viņš visticamāk man atbildētu, ka tā ir spriedelēšana par dzīves jēgu. Būtu viņš filoSofijas students varbūt viņš teiktu, ka filozofija ir abstrahēta spriedelēšana par esmes noslēpumu, vai ka tā ir govs vai vēl ko citu. Varbūt neteiktu man vispār neko. Neatkarīgi no tā, viss ko es uzskaitīju kā iespējamos atbilžu variantus ,manuprāt, ir tālu no filozofijas un nav cienīgs par to saukties. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties