Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:474359
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Postmodernisms    4
1.1.  Modernisms un postmodernisms    6
1.2.  Feminisms un postmodernisma ietekme uz to    8
2.  Postmodernā feminisma saistība ar postmodernismu    11
3.  Postmodernista M.Fuko varas fenomena analīzes ietekme uz postmoderno feminismu    13
  Secinājumi    18
  Literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Referātā „Postmodernisms un tā ietekme uz feminisma politikas teoriju” tiks aplūkota postmodernisma ietekme uz postmoderno feminismu, raugoties no postmodernisma varas izpratnes aspekta, analizējot postmodernista Mišela Fuko izteikumus par varas fenomenu, lai noskaidrotu, cik lielā mērā postmodernisms ir ietekmējis uzskatus, kas raksturo postmodernā feminisma politikas teoriju mūsdienās.
Lai izprastu postmodernisma saistību ar feminisma politikas teoriju, sniegšu nelielu ieskatu postmodernisma un feminisma politiskās domas attīstības vēsturē, galvenokārt uzsverot varas fenomenu un tā līdzīgās izpausmes abos politikas teorijas virzienos.
Šo referāta tēmu esmu izvēlējusies, lai izpētītu kā vienas politiskās teorijas uzskati spēj ietekmēt citu politisko teoriju, pārmantojot varas attiecību mehānismu, lai nodrošinātu postmodernisma varas idejas pastāvēšanu.
Referāta mērķis ir parādīt varas attiecību līdzību un varas izpausmes pārmantojamību no vienas 20.gs. politikas teorijas, proti, postmodernisma, uz citu politikas teoriju – postmoderno feminismu.
1.Postmodernisms

Ne tikai mūsdienu politikas teorijā, bet arī pasaulē kopumā nepastāv vienotas izpratnes par postmodernismu. To nosaka ne tikai postmodernisma termina nenoteiktība un aptuvenība, bet arī aspekts, ka postmodernisms ir salīdzinoši jauna politiskā ideju skola, kuras uzplaukums aizsākās 20.gs.60.gados un turpinājās līdz 20.gs.80.gadiem, kad postmodernisms parādījās kā kultūras parādība un virziens politiskajā teorijā, kas noliedz absolūtisma ideju un vispārēju patiesību, radot jaunu pieeju literatūrā, mākslā, arhitektūrā, filosofijā, politikā un socioloģijā uzsverot diskursa, spriešanas un demokrātijas nozīmi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties