Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:179993
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Amerikāņu ekonomists Pols Entonijs Samuelsons piedzima Geri pilsētā,Indiānas štatā. Frenka un Ellijas Samuelsonu ģimenē. Viņš tika uzskatīts par amerikāņu ekonomiskas zinātnes brīnumbērnu. 1935 g., vēl nesasniedzot 20-gadu vecumu, saņēma bakalaura grādu Čikāgas universitātē. Samuelsona skolotāji bija ekonomisti.F.Naits, Dž. Vainers, G.Saimons. 1935-1937 g. viņš bija pētnieciskās Padomes stipendiāts sociālajās zinātnēs, bet 1937-1940 g. par stipendiātu, Padomes biedru Hārvardas universitātē. Uzreiz pēc maģistra grāda saņemšanas 1936 g. viņš tika iecelts par Hārvardas..universitātes..jaunāko..līdzstrādnieku.
1940.g. Samuelsons sāka strādāt Masačūsetsa tehnoloģiskajā institūtā (MTY) par ekonomikas professora palīgu , 1944 g. tika iecelts adjukantu-profesoram. 1941 g. viņš aizsargāja disertāciju Hārvardas universitātē un saņēma kopā ar daktera pakāpi universitātes atšķirības augstāko pakāpi - Dēvida A.Vellsa medaļu. Disertācija bija ("Foundations of Economic Analysis") viņa pirmā fundamentāla darba pamatā, kas guva daudzu ekonomistu atzinību, "iedvesa" jaunu dzīvi ekonomiskā zinātnē. 1947 g. Amerikāņu ekonomistu asociācija godalgoja Samuelsonu ar Džona Beitsa Klārka pirmo medaļu, kas ir piespriežama par īpaši izcilu ieguldījumu zinātnē ekonomistiem. Tajā pat gadā viņš kļuva par profesoru un pārzini un MTY ekonomikas katedru, bet 1966 g. saņēma īstena profesora nosaukumu. Par laiku daudzgadējas karjeras MTY viņš sekmēja ekonomikas katedras pārvērtību teorētisku ekonomisku pētījumu vadošajā centrā.
Otrā pasaules kara gados, no 1941 līdz 1943, Samuelsons bija resursu plānošanas Nacionālas pārvaldes konsultants, bet 1945 g. - Pārvaldes ar kara ministrijas ražošanu pa kara mobilizāciju un rekonstrukciju, nodarbojoties ar ekonomiskas plānošanas programmām. 1944-1945 gados viņam tāpat nācās strādāt radiāciju laboratorijas līdzstrādnieka kvalitātē, kur viņš piedalījās radaru staru svārstību...pētījumā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties