Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politoloģija - zinātnes nozare pasaulē un Latvijā

     Novērtēts!

    Referāts10 Politika

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Politoloģijas kā zinātnes nozares vispārīgs raksturojums    4
1.1.  Kas ir politika un politoloģija?    4
1.2.  Politoloģijas uzdevums un nozīme    6
2.  Politikas zinātnes vēsturiskā attīstība pasaulē    6
3.  Politoloģija – jauna zinātne Latvijā    8
  KOPSAVILKUMS    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

Pats par sevi politoloģijas termins liecina, ka tā ir starpnozaru zinātne, kuras uzskatāmo jautājumu centrā atrodas sabiedrisko attiecību sfēra. Pati par sevi politoloģijas zinātne ir sabiedriskās dzīves spogulis. Politoloģijas zinātne pētot sabiedriskās attiecības veic sabiedrisko zinātņu savstarpējās iedarbības izpēti.
Politoloģijas zinātnei ir cieši saskares punkti ar tiesību zinātni, it īpaši tādos jautājumos, kā valsts, varas veidi, tiesības un likumi, demokrātija un brīvības, atbildības veidi, sabiedrisko un valsts iekārtu veidi. .
Politoloģijas zinātne aizskar arī plašas sabiedrisko zinātņu sfēras. Nozīmīga vieta politoloģijā tiek iedalīta reliģijai, kultūrai, morālei, ekoloģijai, informācijai, nacionālajām attiecībām, ekonomikai. Tādejādi politoloģija kā zinātne pieskaras gandrīz visām sabiedriskās dzīves problēmām. Vispirmām kārtām politoloģija ir un paliek zinātne par politiku un politiskajām attiecībām.
Politoloģiju nevarētu uzskatīt par vienīgi teorētisku zinātni. Politoloģija savu izpausmi iegūst faktiski katras valsts politiskajā dzīvē. Politoloģijas, kā zinātnes nozīmīgums nemainās no tā kāda ir kādas valsts konkrētā politiskā iekārta, sabiedrībā pastāvošie uzskati un politiskās dzīves izpausme. Politoloģijas pētāmie jautājumi skar gan tikai konkrētu valsti, kura tiek analizēta, gan arī politoloģijā tiek skarti starptautiski jautājumi. Respektīvi politoloģijas risināmie jautājumi saistās gan ar šaurāku loku, gan arī tiek risināti globāli starptautiski jautājumi.
Politoloģijas plašā ietekme sabiedriskajā dzīvē galvenokārt ir saistīta ar mūsdienās lielo politiskās dzīves ietekmi uz sabiedrību. Ikdienā saskaroties ar politiskās dzīves ziņu raidījumiem, viegli konstatēt, ka politika aizkar praktiski visus sabiedrības dzīves jautājumus. Zināmā mērā varētu teikt, ka politoloģija veicot tik plašus sabiedrības dzīves jautājumu izpēti ir mūsdienu politiskās dzīves filozofija. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties