Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:539208
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atceroties kritušos, tautieši veidoja piemiņas vietas. Leģionāriem tika uzstādīti balti krusti Latvijā. Lietuvā izveidots Krusta kalns. Krusts ir neizbēgamības simbols. Tos ar buldozeru var nostumt, bet tik un tā tie tiek uzstādīti no jauna. Krusts norādīja kritušo piederību dzimtajai zemei. Lieli krusti tika uzstādīti arī Sibīrijā, kad notika mirušo izrakšana, lai varētu tos pārvest uz dzimteni un pārapbedīt. Ne visi nonāca atpakaļ dzimtenē. Daļa kara laikā emigrējušo uz Ameriku dzimtenē neatgriezās, viņu pelni tika izkaisīti okeānā. Taču Sibīrijā palikušie apgalvo, ka uz Latviju vairs negribas- turpat jāmirst, jādzīvo, nav kur braukt, nav kur iet- Sibīrija ir viņu Latvija.
Filmai cauri vijas brīvības alkas- 1990.gada XX Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētkos dziedātās dziesmas, īpaša ir „Dievs svētī Latviju”. Pēc 47 gadu atšķirtības svētkos piedalās latviešu kori no Losandželosas, Ņujorkas, Ziemeļamerikas, Londonas, Stokholmas, Gēteborgas, Austrālijas, Vācijas, Kanādas Ļeņingradas. Alku kulminācija ir 1991. gada 21.augustā- Latvijas Republikas Augstākā padome, 111 deputātiem balsojot par, 13 – pret, pieņēma konstitucionālo likumu „Par Latvijas Republikas valstisko statusu”. 21.augusts ir datums, kas Latvijai atnesa faktisko neatkarību un starptautisko atzīšanu, aizsāka valsts neatkarības reālas atjaunošanas ceļu, atjaunoja Satversmi un nošķīra Latvijas tiesību telpu no PSRS tiesību telpas. Šo likumu Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma laikā, kad Padomju Savienībā notika valsts apvērsuma mēģinājums. Visā PSRS teritorijā bija ieviests ārkārtas stāvoklis. 1991. gada 21.augusta sēdē debates par Konstitucionālā likuma tekstu pārtrauca paziņojums, ka mūsu Augstākajai padomei tuvojas OMON bruņutransportieri. Šādos apstākļos Augstākās padomes deputāti turpināja apspriest Konstitucionālā likuma tekstu un nobalsoja par tā pieņemšanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392587
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties