Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:642532
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Jaunlatvieši    4
  Jaunā strāva    5
  Latviešu sociāldemokrātiskā strādnieku partija    8
  1905. gada revolūcija    9
  Latvija Krievijas impērijas sastāvā    10
  Latvijas vēsture, A European Informational Website, Latvija Krievijas impērijas sastāvā (18. gadsimts - 1917), http://www.ancara.eu/latvijas_vsture_lv.html    10
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Pirms Pirmā pasaules kara politiskās kustības un partijas bija visai maz, jo tās nebija atļautas, bet tās, kas bija līdz 1914. gadam, kad pasauli pārņēma karš, darbojās nelegāli. Partiju veidošanās pasaulē ir attiecināma uz 19.gs. Latvijā politisko partiju veidošanās process attiecināms uz 20.gs. Pirmā partija izveidojās 1904.gadā, Latviešu Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, taču tā bija nelegāli izveidota. Par politisku kustību vai partiju rašanos var sākt runāt pēc1905. gada revolūcijas Krievijā, kad šīs valsts cars Nikolajs II izdeva manifestu, kurā apsolīja dažādas politiskās brīvības.
Savā darbā aplūkošu laika posmu no 19. gs. vidus līdz 1914. gadam, kad sākās pirmais Pasaules karš. Apskatīšu jaunlatviešu, jaunstrāvnieku un LSDSP veidošanos un darbību, jo tās bija ievērojamākās un atzinību guvušās organizācijas latviešu tautas acīs un uztverē.
Latvijā vairāk nozīmīgas kustības un partijas nebija sastopamas un ievērojamas, kā iepriekš minētās, jo tas bija laiks, kad Latvija atradās arī Krievijas impērijas sastāvā. Pēc Krievijas 1905. gada revolūcijas tika izveidotas jaunas pašvaldības- rīcības komitejas, jo tad tās varēja veidoties oficiāli.
Šīs kustības un partija bija nozīmīgas Latvijas tautai ar to, ka tās modināja tautas atmodas laiku un cēla pašapziņu, kā arī LSDSP bija partija, kas vienīgā varēja cariskās Krievijas laikā radikāli izmainīt latviešu tautas stāvokli.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties