Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471069
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politika ir darbības sfēra, kas ir saistīta ar attiecībām starp sociālajām grupām, kuru centrā atrodas varas iekarošanas, paturēšanas un izmantošanas problēma. Jebkura problēma iegūst politisku raksturu, ja viņas risināšana ir saistīta ar šķiras interesēm un varas problēmu.
Mūsdienu sabiedrības politiskā dzīve ir sarežģīta, pretrunīga un daudzveidīga. Tajā piedalās liels skaits dalībnieku (politisko subjektu), starp kuriem vienu no visnozīmīgākajām vietām ieņem politiskā partija. Šodien ir grūti iedomāties valsti, kurā nebūtu kaut viena politiskā partija.
Politiskā partija ir viens no civilizācijas nozīmīgākajiem sasniegumiem, politisks institūts, kas nepieciešams normālas dzīves nodrošināšanai.
Starp reālajiem politiskajiem spēkiem, kas darbojas uz politiskās skatuves, visietekmīgākās ir partijas. Grupas un individuālu interešu pārstāvniecībā un izteikšanā politiskās partijas sastāda pilsoņu sabiedrības galveno elementu. Ir grūti iedomāties sabiedrību, to politisko sistēmu bez partiju savstarpējās darbības un partiju grupējumiem.
Partiju loma un vieta kādā konkrētā politiskajā sistēmā, to savstarpējo attiecību raksturs tiek noteikts etnokultūras un demogrāfisko procesu, vēsturisko tradīciju, reliģijas u.c. faktoru ietekmē.
Pastāv daudzas pieejas politisko partiju būtības definēšanai: politiskā partija kā cilvēku kopums, kas pieturās pie vienotas ideoloģiskas doktrīnas (B. Konstans); politisko partiju traktējums kā noteiktu šķiru interešu izteiksme (marksisms); institucionāla politiskās partijas kā organizācijas, kura darbojas valsts sistēmā, izpratne (M. Diveržē).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties