Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:539554
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdzienu ideoloģija 1801.gadā ieviesa franču filozofs un ekonomists Destits de Trasī, kurš to saprata kā mācību par ideju rašanās principiem un ideoloģijas likumiem. “Ideoloģija” nozīmē “ideju māksla”, tomēr mūsdienās to saprot vairāk kā domu kopumu, par to kā pareizi organizēt sabiedrību un veidot politisko dzīvi atbilstoši savai pārliecībai. Ideoloģijas tiek vērtētas pretrunīgi, jo tās ir daudzas un dažādas (sociāli politiskā aspektā ideoloģija var būt - liberāla, konservatīva, radikāla, revolucionāra u.tml.). Vairākas ideoloģijas, kas realizētas dzīvē, nav devušas gaidīto- pat gluži pretēji (PSRS, VDR piemēri), tomēr pašas idejas nav bijušas peļamas. Tādēļ atskatoties uz iepriekšminēto termina skaidrojumu varam secināt, ka ideja ir viens komponents, bet otrs ir māksla, proti, māksla šo ideju realizēt dzīvē, to nesakropļojot. Ja viena komponenta iztrūkst, ideālistiska politika var beigties gluži kā Dž.Orvela (George Orwel) grāmatās.
Liberālisms ir kustība, kā mērķis ir indivīda attīstība. Tā kā brīvības jēdziena izpratne mainās laika gaitā, mainās arī izpratne par liberālismu. Taču galvenais liberālisma mērķis paliek nemainīgs, tāpat kā tā [liberālisma] ticība ne tikai cilvēka labestībā, bet arī viņa racionalitātē. Liberālisms pieņem, ka cilvēkiem, esot racionālai domāšanai, ir jābūt spējīgiem pamanīt problēmas un tās atrisināt, un tas noved pie sistemātiskas sabiedrības stāvokļa uzlabošanās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1151532
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties