Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politiskās ētikas būtība, koncepcijas un izpausmes dažādos politiskajos režīmos

     

    Referāts17 Ētika, Politika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:769757
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
2.  Politiskās ētikas koncepcijas    7
2.1.  Politikas un morāles savienojamības koncepcijas    7
2.2.  Politikas un morāles antagonisma koncepcijas    9
3.  Politiskās ētikas izpausmes dažādos politiskajos režīmos    15
3.1.  Politiskā ētika totalitārisma režīmā    15
3.2.  Politiskā ētika pārejā uz demokrātiju    16
3.3.  Politiskā ētika demokrātiskā režīmā    17
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Politika pēc sava satura ir sabiedrības un sabiedrisko procesu pārvaldīšana, kuru savās interesēs īsteno ietekmīgākā sabiedrības daļa. Savā attīstībā politika ir izgājusi sarežģītu un garu ceļu, atbilstoši katra laikmeta sabiedriski politiskajai situācijai, valdošajām teorijām un uzskatiem. Visos laikos politika ir bijusi cieši saistīta ar ētiku un morāli. Politika un morāle ir svarīgi sabiedrības dzīves elementi. Pareiza politika un augsta tikumiskā kultūra labvēlīgi ietekmē gan atsevišķa indivīda, gan visas sabiedrības attīstību. Pieaugot pilsoņu informētībai un līdzdalībai politiskajā dzīvē, aktualizējas morāles problēmas politikā. Politiskā ētika tiecas dot savu ieguldījumu sa­bied­riskās dzīves sakārtošanā.
Amerikā politiskās ētikas jautājumi aktualizējās pagājušā gadsimta 60. gados sakarā ar karu Vjetnamā, Eiropā – 70. gados, bet Latvijā - 80. gadu otrajā pusē, līdz ar valstiskās neatkarības atjaunošanu, pāreju uz demokrātiju un ar to saistīto radikālo vērtību maiņu.
Darba autore izvēlējusies referāta tematu “Politiskās ētikas būtība, koncepcijas un izpausmes dažādos politiskajos režīmos”, lai labāk izprastu politikas un ētikas jautājumus, jo politiskās ētikas problēmas mūsdienās ir aktuālas arī Latvijā, īpaši problēmas iekšpolitikā, kas saistās ar konkrētu amatpersonu rīcību (dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, korupcija u.tml.).
Šī darba mērķis ir noskaidrot politiskās ētikas būtību, iepazīties ar tās divu galveno kon­cepciju attīstību filozofiskās un politiskās domas vēsturē un ieskicēt politiskās ētikas raksturīgākās iz­pausmes dažādos politiskajos režīmos.

Politika ir “nodarbošanās ar valsts (resp., sabiedrības) lietām, kura pēc sava satura nav nekas cits kā sabiedrības un sabiedrisko procesu pārvaldīšana, mērķtiecīga un efektīva to ietekmēšana. Politikas augstākais uzdevums ir nodrošināt sabiedrības kā cilvēku atražošanās nosacījuma funkcionēšanu, pasargāt to no sairuma sabiedrības locekļu pretrunīgo interešu sadursmju rezultātā. Politika pārsvarā īsteno ietekmīgāko sabiedrības locekļu (sociālo grupu, šķiru) intereses, tomēr tai jārespektē arī pārējie sabiedrības slāņi un visa sabiedrība kopumā, jo, aizejot bojā vai degradējot kādai sabiedrības daļai, izjūk visas sabiedrības funkcionēšanas dinamiskais raksturs, vistiešāk apdraudētie slāņi uzsāk izmisīgu pretošanos, rodas draudi sabiedrībai kopumā un visu tās slāņu un locekļu eksistencei. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191977
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties