Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:784164
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politika! Kas tas ir? Cik daudz tās ir, un kur tā ir?
„Politika ir zinātņu zinātne. Tas ir process, kurā, lai veiksmīgi darbotos, ir nepieciešams no katras zinātnes pa druskai, vislabāk - daudz. Tā ir iespēja ne tikai plaši pilnveidot sevi, bet, galvenokārt, virzīt procesus sev vēlamā virzienā…” (V.Silenieks)
Politika var būt jeb kas, par politiku nereti dēvē arī konkrēta cilvēka uzskatus, domas, attieksmi pret lietām un dzīvi. Politiku var uztvert tik pat dažādi, kā ēdiena garšu. Vienam tā ir kā „gards kumosiņš”, turpretī, kāds cits no tās saviebjas, pirms to nogaršojis…
Personīgi man pašai vārds „politika” ir līdzvērtīgs vārdiem „ietekme” un „vara”. Cilvēkam pašam negribot, iesaistoties valsts politikā kļūst pilnīgi cits redzējums uz lietām un uz iespējām. Pārējie pilsoņi Latvijā, kā mazi marionetes ir izvietoti bezgala lielā šaha laukumā… viņiem it kā tiek dotas balsstiesības, jo kā nekā dzīvojam demokrātiskā valstī, bet tai pat laikā, neviens nekad nevar zināt, kāds būs nākošais šaha gājiens! Kas uzvar? Tikai tie, kas piedalās spēlē…, nevis tie, kas „sarindoti” stāv uz šaha galda!
Ja man ir iespēja, es nepiedalos vēlēšanās, kaut arī apzinos, ka tikai piedaloties tajās ir iespējams iegūt to, ko vēlamies. Ja man ir iespēja, es nepiedalos diskusijās par politiku, jo zinu, ka vienalga nespēju to ietekmēt. Es nenosodu nevienu politiķi, jo cilvēks atrodas tur, kur viņam tobrīd jāatrodas, bet tai pat laikā manī iekšā ir milzum daudz neskaidrību par to – Kas notiek Latvijā? Un skatoties uz viņiem – cilvēkiem, kas politikā dzīvo, zinu vienu – es nekad negribētu būt viena no viņiem, jo mana trauslā sievišķā dvēsele daudz lielāku prieku gūst no ģimenes, bērniem, darba, draugiem… Man jau pieder viena vara – es esmu Māte, un ģimenes politika ir viena kārtīga Dzīves skola!…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1201298
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties