Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politikas ignorance, uzticamība, racionāli paredzējumi un prognozēšana

     

    Referāts4 Politika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:172028
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs vai nu pārspīlējam savas ciešanas, vai aizsteidzamies tām priekšā, vai pat izdomājam tās. To pilnā mērā var teikt par Latvijas ekonomikas situācijas novērtējumu un prognozēm.
Pašreizējo situāciju nevar saukt nedz par krīzi, nedz arī par krišanu kaut kādā bedrē. Ja uz to, kas notiek Latvijā, paraugās Eiropas un visas pasaules kontekstā un ar skaidrām acīm, tad pie mums citādi nekas īpaši slikts nenotiek.
Pēc Centrālās Statistikas datiem pagājušajā gadā iekšzemes kopprodukts salīdzinot ar 1998.gadu palielinājies par 0,1%. Latvijas tautsaimniecība tomēr ir spējusi pārvarēt krīzi, kas spilgti izpaudās 1999.gada pirmajā pusē, un kopumā uzrāda nelielu pieaugumu (Tabula Nr.1).
Uz lielu ekonomisko izaugsmi 2000.gadā cerēt nevar, bet 4 vai 5% apmērā iekžemes kopprodukta pieaugums Latvijā būs. Tāpēc, ka uzņēmēji strādā. Krievijas krīzes spaidīti, viņi meklē jaunus tirgus un jaunus produktus, ko ražot un piedāvāt maksātspējīgiem pircējiem par pieņemamu cenu. Notiek progresīvs process, arvien vairāk uzņēmēju labprāt grib strādāt likumīgi un godīgi, maksājot nodokļus. Pieaug arī ārvalstu investīcijas Latvijā. Centrālās Statistikas pārvaldes dati liecina ka kopējais uzkrātais ārvalstu investīciju apjoms 2000.gada 1.janvārī sasniedza 3051 milj.Ls šīs summas veidojas no dažādu veidu finansu ieguldījumiem, ko mūsu tautsaimniecība ir saņēmusi no ārzemēm. Galvenās ārvalstu investīciju sastāvdaļas ir aizdevumi, noguldījumi Latvijas kredītiestādēs, kā arī ieguldījumi uzņēmumu pamatkapitālā. (Tabula Nr.2). Ārzemju ieguldītāji tikai nedaudz nogaida un tad nāks drošāk uz Latviju. Nacionālā valūta ir stabila. Pozitīvu vēstnešu, ja labi grib, var atrast krietni vairāk nekā posta solītāju.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1341272
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties