Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:678496
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Hipotēze: Pastāv nozīmīga sakarība starp J.Ādamsona tieksmi uz varu un viņa bērnībā piedzīvoto tēva trūkumu un jaunākā bērna statusu.

Atsaucoties uz interneta portālā [1] publicētajiem faktiem par J.Ādamsona dzimšanas datiem, vietu un vecāku laulības šķiršanas brīdi, kā arī uz tālāk sekojošo biogrāfiju, varu secināt, ka ekspolitiķa personības attīstības pamatā ir kompensācijas izpausmes uz piedzīvoto tēva trūkumu bērnībā.
Par cik J.Ādamsonam vēl ir 2 brāļi un māsa, viņš varētu būt 4. bērns ģimenē, kas pēc A.Ādlera teorijas nozīmē, ka ekspolitiķim piemīt jaunākā bērna statuss. Varētu būt, ka pret viņu tika vērsta vecāko brāļu agresija un izsmiešana vai cita veida psiholoģiskais terors, kas radīja bailes, izmisumu un bezpalīdzību, kura savukārt tiek atreaģēta politiskajā varā un citu valstisku procesu ietekmēšanā.
Pēc psihoanalīzes teorijas uz varu virza tieksme samazināt mazvērtības kompleksu, kas izveidojies līdz 5 gadu vecumam. Varas izjūta rada priekšnoteikumu vairāku dziņu vienlāicīgai apmierināšanai tādējādi piešķir koncentrētu papildspēku.
Kaislīgu „pedofīlijas lietas” publiskošanu varētu skaidrot kā psihiskās inflācijas procesu, kurā J.Ādamsons gūst apmierinājumu par „padarīto darbiņu” un tīksminās par iesaistītajām-atmaskotajām personām /varbūt bērnībā piedzīvota sexuālā izmantošana, kas sevišķi liek rīkoties?/. Ar savu propogandu „visi ir homīši, pedofīli” un „intrigu vērpšanu” rada tautā lieku sasprindzinājumu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties