Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šķiroto atkritumu savākšanas laukums Liginišķos
Konteineri Liginišķu šķirošanas laukumā (Foto: Laura Reitāle)
Daugavpilī pirmais laukums īslaicīgai šķiroto atkritumu uzglabāšanai Liģinišķu mikrorajonā savu darbību uzsāka 2016. gada janvārī. Ikvienai juridiskai vai fiziskai personai ir iespēja nodot iepriekš sašķirotus atkritumus, kas ir derīgi otrreizējai pārstrādei, bez jebkādas samaksas. Daugavpils programmas ietvaros bija paredzēts uzbūvēt 6 šādus punktus dažādos pilsētas mikrorajonos, tomēr tikai Liģinišķu mikrorajona vietējie iedzīvotāji piekrita tā ierīkošanai. Laukums tika uzbūvēts par Daugavpils budžeta līdzekļiem un izmaksāja 50 000 eiro + PVN (Liģinišķos atklāts šķiroto atkritumu savākšanas laukums, 2016).
Sākotnēji laukumā tika pieņemtas PET pudeles, stikla tara, plastmasas, alumīnija un skārda iepakojums, kā arī papīrs un kartons. Ņemot vērā iedzīvotāju intereses, vēlāk papildus šiem materiāliem tika nodrošināta iespēja nodot arī riepas, elektrotehniku un lielgabarīta atkritumus. Šādiem atkritumiem laukumā ir paredzēta speciāla nojume, kurā novietot nevajadzīgās mantas, kuras tālāk tiek nodotas atkritumu apsaimniekotājiem, kas nodarbojas ar to utilizāciju.
Šāda laukuma izveide veicina šķiroto atkritumu un iepakojuma nodošana atkrituma apjoma samazināšanos, kas ir jāizved operatoram, tādējādi samazinās arī atkritumu apsaimniekošanas izmaksas. Daugavpils komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti katru dienu novēroja situāciju, analizēja plūsmas, lai izvēlētos optimālāko un pilsētniekiem ērtāko laukuma darba režīmu, un nonāca pie secinājuma, ka šķiroto atkritumu savākšanas laukumam Liģinišķu mikrorajonā jāstrādā no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 9.00 līdz 18.00, brīvdienas – svētdiena un pirmdiena (Mainīts šķiroto atkritumu savākšanas laukuma Liģinišķu mikrorajonā darba laiks, 2016).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1362670
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties