Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:960959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Šengenas zona    4
2.  Droša zona    6
3.  Šengenas informācijas sistēma    8
4.  Policijas sadarbība    10
  Secinājumi    15
  Literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šengenas zonas veidošana aizsākās 1985. gadā, kad piecas ES dalībvalstis nolēma atcelt iekšējo robežkontroli — tā radās Šengenas zona.
Lai saglabātu drošību bezrobežu zonā, Šengenas dalībvalstis veic informācijas apmaiņu nolūkā novērst organizēto pārrobežu noziedzību un terorismu. Tās ir pastiprinājušas policijas sadarbību, īpaši paredzot tūlītēju pakaļdzīšanos, citas valsts teritorijā veiktu novērošanu, kopīgu policijas centru un komandu izveidi, kā arī Šengenas Informācijas sistēmas izmantošanu.
Tūlītēja pakaļdzīšanās ļauj vienas Šengenas dalībvalsts policijas darbiniekiem, kas pieķer noziedzniekus smagu noziegumu izdarīšanas brīdī, turpināt to vajāšanu citas Šengenas dalībvalsts teritorijā un tur aizturēt. Citas valsts teritorijā veikta novērošana ļauj policijas darbiniekiem turpināt par noziegumiem aizdomās turēto personu novērošanu arī ārpus Šengenas zonas dalībvalstu iekšējām robežām. Par uzlaboto sadarbību liecina tas, ka Šengenas dalībvalstis ir izveidojušas aptuveni 50 divpusējus vai daudzpusējus policijas centrus Eiropā, kā arī ievērojamu skaitu kopīgu komandu. Tas ļauj veikt ātru informācijas apmaiņu reģionālā līmenī un ātri reaģēt uz neizbēgamiem apdraudējumiem pierobežas reģionos.
Šengenas informācijas sistēma ir izveidota saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem, lai stiprinātu sabiedrisko kārtību un Šengenas līguma telpas valstu teritorijā, nodrošinot ziņojumu pieejamību dalībvalstu kompetentajām institūcijām un iestādēm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties