Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:630910
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pokaiņu mežš mūsdienās
Musdienās Pokaiņu mežs ir jauns un neparasts tūrisma objekts 13 km attālumā no Dobeles, braucot Īles virzienā. Vieta, kas pēdējos gados satraukusi ļaužu prātus un liek tiem pašiem traukties uz tālo mežu, lai to skatītu savām acīm. Pokaiņu meža masīvs, izvietojies uz stāviem pauguriem un dziļām ielejām, veido gleznainu ainavu. Pokaiņu noslēpuma redzamā daļa slēpjas meža nocirstajā daļā. Tie ir akmeņi - nelieli, vidēji lieli vai pavisam lieli, atsevišķi un grupās, kaudzēs, akmens "upēs" un valnīšos vairāku simtu hektāru platībā. Zintnieki, dziednieki un ekstrasensi Pokaiņus nešaubīgi uzskata par senu svētvietu.
Cilvēki šeit meklē kaut ko vairāk, nekā tikai pabūt dabā. Vieta izstaro savdabīgu enerģiju, ko daudzi cilvēki sajūt kā dažādus strāvojumus. Citi redz vīzijas, bet dažs uztver informācijas plūsmu. Gidi un Pokaiņu meža apmeklētāji stāsta arī par novērotām anomālām dabas parādībām.
Mākslinieka Valda Celma veidotais Pokaiņu simbols attēlo zemes kausā paslēptu piramīdu. Saules stari simbolizē enerģiju, kura nāk no šīs piramīdas, un reizē tā uztur arī no kosmosa nākošo enerģiju.Tūristiem iesakām nemeklēt Pokaiņos pārdabiskus brīnumus, bet ļauties apkārtnes mieram un savām izjūtām, ieklausīties sevī.
No 90.gadu vidus savās brīvdienās te ir strādājuši tūkstošiem talcinieku no visām Latvijas malām, attīrījuši akmeņu kaudzes un dīķīšus, veidojuši takas, devuši objektiem nosaukumus.
No 2000.gada Pokaiņu mežu apsaimnieko AS "Latvijas valsts meži", kuraveic teritorijas uzturēšanu, labiekārtošanu un ceļu remontus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties