Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:325495
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Plaukstdators sastāv no tām pašām daļām, no kā arī viņa vecākais priekšgājeis personālais dators: tajā ir procesors, atmiņa, skaņu karte un video karte, ekrāns, paplašināšanas slots, dažreiz tastatūra.
Tiesa, ka visi šie sastādošie komponenti ir ļoti mazi un cieši iebūvēti datora, pateicoties tam šis dators sver 100 –200 gr. Un var ievietoties krekla kabatā vai sieviešu somiņā, nevelti tos dēvē par plaukstdatoriem, pat grāmatas, kuras tiek dēvētas par “kabatas formāta” ir lielākas.
Galvenā īpatnība, ka plaukstdatoram nav iebūvētu vinčesteru, tā kā tie patērē daudz enerģijas, tiem liels apjoms, stipri piesilst, nav triecienizturīgi. Diskešu vietā tiek pielietoti Flash moduļu atmiņas- Compact Flash Card, SmartMedia. Tādus HDD izlaiž tikai IBM un to ietilpība 340Mb, 640Mb, 1Gb. Plaukstdatoriem parasti no 2 līdz 64 Mb operatīvā atmiņa. Ekrāna izšķirtspēja no 160x160 līdz 640x240 pikseļu. Dalās vienkrāsas, vai krāsaini. Vienkrāsainiem ir no 4 līdz 16 pelēka pakāpeniskums, bet krāsainiem līdz 65 tūkstošiem krāsu, ka dēļ krāsaini nevar ilgi strādāt bez baterijas uzlādēs, bet vienkrāsaini var strādāt gandrīz mēnesi. Savienojumu ar personālo datoru nodrošina COM ports ar max datu nodošanas ātrumu 116 kb/s, uz visiem moduļiem iebūvēts infrasarkanais ports bezvadu informācijas nodošanai. Dārgos modeļos iebūvēts modems interneta pieslēgšanai pie parastas telefonu līnijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties