Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:404817
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Platons piedzima Atēnās aptuveni 427.g.p.m.ē. un nodzīvoja līdz aptuveni 347.g.p.m.ē. Platonam jaunībā interesēja militārie jautājumi un viņam piemita izteiktas politiskās ambīcijas. Tā kā jau no paša sākuma demokrātiskā pārvalde viņam nešķita pievilcīga, viņš nevēlājās piedalīties šādas valsts pārvaldē.

409.g.p.m.ē. viņš kļuva par Sokrāta mācekli un viņa skolotāja sodīšana ar nāvi 399.g. p.m.ē. kļuva par būtisku pagrieziena punktu Platona dzīvē. Viņš pameta Atēnas ar uzskatu, ka kamēr “valdnieki nebūs filozofi vai arī filozofi nebūs valdnieki” lietas nekad neies uz labo pusi. Viņš izsekoja pagrimumu no pirmajiem Atēnu valdniekiem un, iespējams, pieļāva domu par paša nākšanu pie varas.

Dažus gadus viņš apceļojas grieķu pilsētas Āfrikā un Itālijā, mācoties pitagoriešu uzskatus. 387.g.p.m.ē. viņš atgriezās Atēnās. Pastāv iespēja, ka viņu pa ceļam uz kādu laiku bija sagūstījuši pirāti. Savu dzīves otro daļu viņš veltīja filozofijai. Pilsētas rietumos viņš nodibināja skolu - Akadēmiju, ko varētu uzskatīt par pirmo universitāti.

Šajā Akadēmijā Platons pavadīja visu savu atlikušo dzīvi, izņemot 2 īsus periodus 360-tajos gados p.m.ē. Tajos viņš apmeklēja Sirakūzas, lai izglītotu jauno valdnieku Dionīsu II. Tā bija viņa iespēja padarīt padarīt valdnieku par filozofu. Tas izvērās ļoti neveiksmīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1208454
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties