Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160377
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Izglītības sistēma Latvijā pēc daudzu ekspertu un arī respondentu domām ir jāsakārto, lai nebūtu pieprasījuma pēc plaģiāta. Augstskolas šķietami un reāli darbojas pēc peļņas principa, ļaujot tajās uzkavēties studentiem, kas nevēlas strādāt godīgi un nespēj izpildīt prasības, tomēr maksā. Zema izglītības kvalitāte un korupcija galvenokārt rodas no pasniedzēju pārslogotības, kurai par iemeslu ir zemais atalgojums.
Augstskolu akadēmiskās ētikas kodeksi studentu vidū tiek uztverti kā formalitātes, nevis saistoši noteikumi. Sankcijas par plaģiātu augstskolā tiek lietotas reti, tās netiek plaši izziņotas, tāpēc rodas iespaids, ka to nav. Atalgoto studiju darbu rakstītāju darbības neierobežo neviens likums, vienīgās sankcijas, kas viņiem var draudēt, ir par nodokļu nemaksāšanu no saimnieciskās darbības.
Studentu gadījumā viņu spiedošie apstākļi vai slinkums lēmumā par devianto rīcību pārspēj iespējamās sankcijas. Studenti apvieno studijas ar darbu, neredz studiju darbu praktiskumu un interesantumu un, pasūtot studiju darbu rakstīt citam, iespējas tikt pieķertam ir tik zemas, ka risks pilnīgi noteikti šķiet tā vērts.
Arī atalgoto rakstītāju gadījumā deviances prevence nedarbojas, jo viņu spiedošie finansiālie apstākļi un vajadzība pēc interesanta darba un pašizpausmes ir pārliecinošāk par argumentiem par ētiku. Nesakārtotā izglītības sistēma dod iespējas to vainot par to, ka studentiem ir vajadzība pēc studiju darbu rakstītāju pakalpojumiem. Rakstītājiem nozīmīgās, tuvās personas, neizsaka nosodījumu, kas krietni samazina iespējas, ka viņš izjutīs kaunu. 5. Kāds ir studiju darbu rakstīšanas piedāvājums Latvijā?

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381143
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties