Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pirmsreferenduma kampaņa Latvijā - realitātes un vēlamā salīdzinājums

     

    Referāts15 Politika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:495637
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
1.  Īss ieskats Eiropas Savienības vēsturē    4
2.  Pirmsreferenduma kampaņa Latvijā    6
3.  Kā mainīsies dzīve pēc 1. maija    10
4.  Svarīgākie jautājumi, kas skar Latvijas iestāšanos ES    12
  Nobeigums    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Politika ir diezgan plašs jēdziens, kas ietver sevī dažādus politiskus terminus un jēdzienus. Lai varētu veikt kādu analīzi, kas ir balstīta uz politiskajām problēmām vai procesiem, ir jābūt priekšzināšanām par politikas jēdzienu un biežāk izmantotajiem terminiem.
Patlaban ļoti aktuāla tēma ir integrācija Eiropas Savienībā. Izsakot dažādus viedokļus un argumentus, kas atbalsta vai noliedz Eiropas Savienību, ir jāpamatojas uz dažādo informāciju, kura tiešām var būt noderīga. Ir jāprot izfiltrēt dažādās pārāk emocionālās frāzes, kas bieži vien neatspoguļo konkrēto situāciju.
Bieži vien mēs saskaramies ar dažādiem komentāriem gan no preses, gan arī no pašu iedzīvotāju puses, ka Latvijai klāsies grūti un tamlīdzīgi, bet pāragri ir veikt secinājumus, jo mēs tiešām nezinām, kā būs. Mēs varam vienīgi pielīdzināt Latviju citām valstīm, balstīties uz dažādām politiskajām teorijām, tomēr arī šāda veida rīcība būs vairāk subjektīva, jo tāda iekārta kā Latvijā ir tikai viena, tā nepastāv nevienā citā valstī, tas ir, lai arī valstu vairākumam ir demokrātiskas iekārtas, šīs iekārtas katrā valstī ir savādākas, kas nosaka arī to, kāda būs šī integrācija ES. Lielākā vai mazākā mērā, Latvijas nākotne ir atkarīga arī no pašiem Latvijas iedzīvotājiem.

1. Īss ieskats Eiropas Savienības vēsturē.

Latvija ir Baltijas valsts, zeme šīs jūras austrumu krastā. Mēs tajā dzīvojam kaimiņos citām Eiropas valstīm. Ģeogrāfiski Latvija vienmēr ir bijusi un palikusi Eiropā. Pateicoties panākumus saimnieciskajā dzīvē. Pasaules politikā Eiropas Savienība uzstājas kā vienots un ļoti ietekmīgs spēks, ar ko jārēķinās visiem. Neviena neatkarība nav absolūta. Mūsdienu ekonomika prasa ļoti ciešu sadarbību , kurā valstīm jāatrod savstarpēji izdevīgi risinājumi, nevis pretrunas. Ekonomikas attīstības un politiskās drošības dēļ vajadzīga ciešāka sadarbība ar Eiropas Savienību. Latvijas tauta izdarīja savu izvēli jau tad, kad atjaunoja brīvību. Mēs vēlamies piederēt pie demokrātiskās Rietumu pasaules. Bet līdz ar to mums ir vajadzīgas garantijas savai drošībai, nepieciešams arī starptautisks atbalsts, ko var mums piedāvāt Eiropas Savienība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties