Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824864
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirkums ir līgums, ar ko viena puses apsola otrai par norunātas naudas summas samaksu atdot zināmu lietu vai tiesību. Pirkt atļauts ne tikai ķermeniskas lietas, bet arī lietu tiesības un saistību tiesības.1
Pirkuma līgums ir viens no pamata veidiem, ar kuru palīdzību notiek lietu nodošana citas personas īpašumā. Tiesību jomā pirkuma līgums ir vēsturiski pazīstams jau gandrīz četrus tūkstošus gadus. Tiesību sistēmu attīstības procesā notika dabiska tiesību atlase pirkšanas pārdošanas regulējumā. Paaugstinoties juridiskās tehnikas līmenim, gadījuma rakstura likumi ar laiku atsijājās dodot vietu vairāk pamatotām un kvalitatīvām tiesību normām. Tiesību normas, kas sākotnēji regulējušas pirkuma pārdevumu darījumus, pamazām ieguva vispārīgu regulējumu arī citos civiltiesiskos darījumos. Pateicoties tam pirkšanas-pārdošanas institūts radīja nopietnu ietekmi uz līgumu tiesībām visās tiesību sistēmās.
Dažādās tiesību sistēmās ir pirkšanas-pārdošanas līguma regulējuma atšķirības. Piemēram, ASV īpaša uzmanība tiek veltīta izpildījuma garantijām, kuras dod personai. Francijas civilajās tiesībās liela nozīme tiek veltīta pārdošanas veidam un formai, pārdevēja un pircēja pienākumiem. Tomēr visās tiesību sistēmās svarīgākā nozīme tiek veltīta lietas īpašuma tiesību nodošanai pamatojoties uz pirkuma līgumu, un šī līguma nosacījumiem: līguma priekšmetam, cenai, pušu tiesībām un pienākumiem, atbildībai par līguma izpildīšanu, kā arī citiem noteikumiem – par termiņiem, vietu un preces nodošanas kārtību, preces transportēšanu, piegādi, apdrošināšanu u.t.t.
Ikdienā, kad piemin pirkuma līgumus un tiesiskos darījumus, daudziem cilvēkiem tas liekas vienkāršs un saprotams, jo iepērkas viņi taču katru dienu un nekas sarežģīts tas nav. Taču apskatot Latvijas Republikas Civillikuma nodaļu par pirkuma līgumiem kļūst skaidrs, ka tas nebūt tā nav. Pirkuma līgums var būt ļoti sarežģīts un daudzveidīgs.
Pirkuma līgums uzņēmumā ir ļoti svarīga biznesa regulējuma sastāvdaļa. Korekti sastādīts pirkuma līgums regulē ne tikai tiesiskās attiecības starp pārdevēju un pircēju, bet rada arī darba procesa sakārtotību un precizitāti. Lai labāk izprastu mūsdienu regulējumu pirkuma līgumam, esmu savā darbā apskatījusi pirkuma līguma vēsturisko attīstību no tā rašanās līdz mūsdienām. Vienā no nodaļām es apskatīšu pirkuma līguma tagadējo tiesisko regulējumu, bet nākamajā nodaļā – kādi ir galvenie aspekti jāņem vērā izstrādājot un sastādot līgumu.
Kursa darba izstrādāšanas mērķis ir izpētīt un izanalizēt pirkuma līgumu gan no teorētiskās, gan no praktiskās puses. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138466
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties