Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:403281
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pirkuma līguma vispārīgie noteikumi    4
  Tiesiskās attiecības no pirkuma līguma    8
  Pirkuma līguma atcelšana    9
  Pirkuma blakus līgumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Līgumā var noteikt pirkumu ar iepriekšēju apskati. Tas nozīmē to, ka pircējs lietu pa priekšu apskata un novērtē vai tā viņam ir derīga. Un tikai tad, kad pircējs ir atzinis, ka lieta tam der – tad pirkums notiek. Pamatojoties uz šo noteikumu, pircējs var arī lietu nolemt neiegādāties un tas nebūs līguma pārkāpums. Tas darbojas kā atliekošs nosacījums un ir atkarīgs no pircēja spējas ātrāk vai lēnāk izlemt.
Savukārt, ja pircējs lietu jau pieņēmis apskatei un līdz termiņa beigām nenodod to atpakaļ vai klusē, tad uzskatāms ka pircējs piekrīt līgumam un preci iegādāsies. Pirkuma līgumā iestrādājot šādu noteikumu, pircēja klusēšana līdz pārbaudes vai apskates termiņa beigām padara līgumu neatceļamu. CL 2068.pantā paredzēts, ka pircējs saņēmis lietu un par to samaksājis bez piebildumiem, uzskatāms par klusējot izteiktu piekrišanu. Bet tas nenozīmē, ka pircējam nav atkāpšanās tiesību. Savā praksē bieži nākas mainīt preci vai atgriest naudu, jo sākotnēji pircējs piekrīt, ka lieta ir tāda kā viņam to vajag. Pie preces iegādes brīža vienmēr notiek vienošanās par preces atgriešanas iespējām. Līdz ar to, piercējs samaksājot par preci var būt drošs, ka būs iespēja atgūt naudu vai iegūt vajadzīgo preci.
Pastāv iespēja preci pirkt uz nomaksu vai ar atliktu samaksas brīdi. Likums paredz variantus kad prece paliek pādervēja īpašums, kamēr nav samaksāta. Vai arī prece pāriet atpakaļ pārdevējam, ja pircējs par to nemaksā . Kreditēšana izpaužas tā, ka preces pārdevējs piekrīt nodot lietu, uzreiz nesaņemot par to naudu, līdz ar to ļauj pircējam kādu laiku lietot to summu, kura parastā pirkumā būtu jādod vienlaikus ar lietas saņemšanu. Savā darbā vēroju, ka gan mūsu piegādātāji gaida no mums tikai naudu, gan mēs no saviem klientiem gaidām tikai naudu. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1363443
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties