Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494818
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Karaliskās kapenes un piramīdas ir komplicētas celtnes un nozīmīgas reliģiskiem mērķiem. Tie atradās gar Nīlu, ļoti svarīgu ūdensceļu visas valsts garumā. Gandrīz 2000 gadu, līdz pat Jaunās karaļvalsts beigām 1070. gadā p.m.ē., kapenes tika celtas Nīlas rietumu uzbērumā. Tas tādēļ, ka saule riet rietumos un ēģiptieši ticēja, ka rietumu tuksnesis ir ceļš uz viņpasauli, un tā ir vieta kur uzturas mirušie un caur kurieni saules dodas naktī.

Pirmās dinastijas valdnieki (2920. – 2770. gads p.m.ē.) tika apglabāti viņu senču kapavietās Abidosā (Abydos), Dienvidēģiptē. Viņu kapavietas tika celtas no dubļu ķieģeļiem (ķieģeļi tika apdedziāti saulē) un sastāvēja no divām daļām: no kapenēm tuksnesī, kur tika apglabāts valdnieks un taisnleņķa trījstūra korpusa, kas atradās tuksneša malā, kur tika veikti rituāli. Pāris akmens stabi atzīmēja vietu, kur atrodas kapenes un augstu turēja tur atrodošā valdnieka vārdu.

Abidosa (Abydos) (1. attēls) ir sena Ēģiptes pilsēta, kas atradās Nīlas rietumu uzbērumā, apmēram 160 kilometrus upes lejtecē no senās pilsētas Tēbas. Vairums Ēģiptes valdnieki pirmajā un otrajā dinastijā, 2920. – 2649. gadam p.m.ē., tika apglabāti tieši tur. Starp pirmo dinastiju un 26. dinastijas beigām (525. gads p.m.ē.) viena pilsētas daļa bija vieta, kur atradās deviņi tempļi. Lielais Abidosas templis tika uzcelts citā vietā, Seta I valdīšanas laikā no 1302. līdz 1290. gadam p.m.ē., un tas vēl joprojām ir neticami labi saglabājies. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140187
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties