Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:846145
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Detroita    4
  Detroitas rajoni    6
  Detroitas vēsture    8
  Kultūra    9
  Transports    13
  Rūpniecība    15
  Detroitas restorāni un ēstuves    16
  Detroitas klimats    16
  Detroitas iepirkšanās rajoni    17
  Tūrisms    17
  Zinātniskais raksts    19
  Teorijas    20
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    23
  Pielikums    24
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē ir neskaitāmi daudz un dažādas pilsētas, kuras ir ievērības cienīgas un atpazīstamas pēc sava darbības lauka. Tāda ir arī mūsu darbā apskatītā pilsēta Detroita, kuru pasaulē pazīst kā motora pilsētu.
Šo pilsētu izvēlējāmies, jo ne reizi neesam tur bijušas, bet ir dzirdēts, ka Detroita ir „narkomānu midzenis”. Tādēļ mūsu darba mērķis ir ar dažādu palīgmateriālu palīdzību iepazīt Detroitu.
Darba uzdevumi:
Iegūt informāciju par pilsētas: vēsturi, kultūru, transportu, rūpniecību, klimatu un tūrismu utt;
Atrast publikāciju par pilsētu un piemeklēt atbilstošas teorijas;
Izveidot apkopojošu darbu par Detroitu;
Darbu papildināt ar attēliem un tabulām, kas tiks pievienotas pielikumā.
Detroita (Detroit) – pilsēta ASV, Mičiganas štatā pie Detroitas upes iztekas no Sentklēras ezera, pie Kanādas robežas, iepretī Vindzorai. Nozīmīgs finanšu un rūpniecības centrs. Galvenais ASV rūpniecības centrs (kopš 1899. gada); koncernu „General Motors Corporation”, „Ford Motor Company”, „ Chrysler Motor Corporation” pārvaldes, rūpnīcas un ar tām saistītie metāla, metālapstrādes, plastmasu, stikla, krāsu, laku, elektrotehniku, gultņu un citi rūpniecības uzņēmumi; kara rūpniecība (lidmašīnas, tanki), kuģubūve; papīra, naftas pārstrādes rūpnīcas.
[Latvijas Padomju enciklopēdija Nr:2; 514 lpp.]
Amerikāņu automobiļu industrijas centrs izklausās kā smogā tīta, drūma vieta, bet šeit ir neskaitāms lietas, ko darīt lielajā pilsētas burvībā. Šeit ir pāris automobiļu ievērojamākās vietas tai skaitā GM pasaule, Eleanor un Edsel Ford īpašums, Henry ford muzejs, un populārā automobiļu halle. Centra virzienā tādi kaimiņu rajoni kā Bricktown, Greektown, Rivertown, un Belle Isle katram ir pašam savas dekorācijas tūristu piesaistīšanai, pusdienu vietas, naktsdzīve un muzeji ir pierādīts, ka motoru pilsēta ir viena no visinteresējošākām un svarīgākajām metropolēm ASV. Pilsētā ir vietējās sporta komandas no četriem lieliem sporta veidiem: the Red Wings (Sarkanās uzšuves), Pistons (Pistoni), Tigers (Tīģeri), un Lions (Lauvas). Pilsētā arī ir trīs kazīno: Greektown, Motoru pilsētā, un MGM Grand. Vēsturiskās un kultūras piesaistīšanas, jāatzīst ir neliels daudzums no vieglo transportu iekļautajiem: Pewabic Pottery Museum (kaunuma podniecības muzejs), Holocaust Memorial Center (Holokausta memoriālais muzejs), Black Holocaust Museum (Melnādaino Holokausta muzejs), Charles H. nozīmīgs muzejs no afroamerikāņu vēstures, Motoru pilsētas vēsturiskais muzejs, Tuskegee lidotāju nacionālais muzejs un Dossin dižais ezeru muzejs. Bērniem izmēģiniet Detroitas zooloģisko dārzu un moderno Detroitas zinātnes centru.
Detroita ir labākie un saistošākie restorāni starp Ņujorku un Losandželosu. Vairums vienreizējā izvēle iekļauj pupas un graudu maizi no dienvidu virējiem, The Rattlesnake Club (Klaburčūsku klubs) no jaunā laikmeta Amerikāņiem, Xochimilco and El Zocalo Meksikāņiem, Īriss eiropiešiem stils dienvidu pusdienām, svētki jaunajiem Amerikāņiem un mozaīka aizkaitinātiem vispasaules kulināriem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties