Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pilsētas maksas autostāvvietu noslogotības prognoze

     Novērtēts!

    Referāts12 Vadība

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:684729
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Sistēma, process, parametri    4
  Prognozēšanas process no teorijas viedokļa    5
  Prognozēšanas metožu sistēma    7
  Vienas maksas autostāvvietas noslogotība 2007. gadā    10
  Analīzes rezultātu apkopojums un secinājumi    14
  Izmantotie izziņu resursi    15
  ANKETA    16
Darba fragmentsAizvērt

Prog­no­ze ir zi­nāt­nis­ki un prak­tis­ki pa­ma­tots sprie­dums par pē­tā­mā ob­jek­ta ie­spē­ja­ma­jiem stā­vok­ļiem nā­kot­nē, par to sa­snieg­ša­nas al­ter­na­tī­va­jiem ce­ļiem un ter­mi­ņiem [1.,5.lpp.]. Dau­dzi prog­no­zē­ša­nu ne­iz­man­to sa­vā dar­bā, pa­ļau­jo­ties uz per­so­nī­go pie­re­dzi un orien­tē­jo­ties pēc ap­stāk­ļiem vai si­tu­āci­jas. To­mēr prog­no­zē­ša­na sa­ma­zi­na ne­no­teik­tī­bu, kā arī sniedz in­for­mā­ci­ju par pē­tā­mā ob­jek­ta at­tīs­tī­bu nā­kot­nē, pa­lī­dzot iz­vē­lē­ties pa­rei­zo va­dī­bas un vir­zī­bas stra­tē­ģi­ju. Iz­vē­lo­ties pa­rei­zas prog­no­zē­ša­nas me­to­des var diez­gan pre­cī­zi no­prog­no­zēt si­tu­āci­jas vir­zī­bu vai at­tīs­tī­bas ten­den­ces.
RP SI­A „Rī­gas sa­tik­sme” struk­tūr­vie­nī­ba Au­to­stāv­vie­tas ap­saim­nie­ko Rī­gas paš­val­dī­bas mak­sas au­to­stāv­vie­tas, kas at­ro­das ie­lu sar­ka­no lī­ni­ju ro­be­žās un uz­ņē­mu­mā pat­stā­vī­gi no­tiek prog­no­zē­ša­na, kas sais­tī­ta ar ap­gro­zī­ju­mu paš­val­dī­bas mak­sas au­to­stāv­vie­tu fun­kci­onē­ša­nas (ie­rī­ko­ša­nas, ap­saim­nie­ko­ša­nas un lie­to­ša­nas) ten­den­cēm Lat­vi­jas gal­vas­pil­sē­tā Rī­gā. Uz­ņē­mu­ma pār­zi­ņā pa­treiz ir 3012 au­to­stāv­vie­tas. Ņe­mot vē­rā jau paš­laik ek­sis­tē­jo­šos sa­strē­gu­mus un prog­no­zes par vieg­lo au­to­ma­šī­nu skai­ta pie­augu­mu, au­to­stāv­vie­tu iz­vie­to­ju­mam un no­slo­go­ju­mam ir lie­la lo­ma sa­tik­smes plūs­mas or­ga­ni­zā­ci­jā un uz­la­bo­ša­nā.
Au­to­stāv­vie­tu mak­sas laiks ir dar­ba­die­nās no plkst. 08:00 līdz plkst. 20:00 un no­slo­go­jums nav vie­nāds vi­sā ša­jā lai­ka pos­mā, no rī­ta stāv­vie­tas ir pa­tuk­šas, bet pēc­pus­die­nā nav kur no­vie­tot au­to­ma­šī­nu. Sa­skai­tot ie­ņē­mu­mus no kā­da ie­las pos­ma elek­tro­nis­kās kon­tro­les ie­kār­tas un iz­da­lot sum­mu ar vie­tu skai­tu, at­bil­sto­ši stun­das ta­ri­fam ie­gūst skai­tu cik au­to­ma­šī­nas ap­mē­ram ir bi­ju­šas no­vie­to­tas vie­nā au­to­stāv­vie­tas vie­tā. Ta­ču ar šā­du me­to­di ir grū­ti prog­no­zēt nā­kot­nes ten­den­ces. Tā­pēc prak­tis­kā dar­ba ie­tva­ros vei­cot prog­no­zē­ša­nu par au­to­stāv­vie­tu pro­cen­tu­ālo no­slo­go­tī­bu dar­ba die­nā 2007. ga­dā, par ie­mes­lu ņe­mot re­ģis­trē­to trans­por­ta lī­dzek­ļu pie­augu­mu val­stī, jo tie­ši lie­lais trans­port­lī­dzek­ļu skaits ir viens no ie­mes­liem trans­por­ta kus­tī­bas un no­vie­to­ša­nas no­slo­dzē.
Ie­priek­šē­jo ga­du da­ti par re­ģis­trē­to trans­port­lī­dzek­ļu skai­tu ti­ka ņem­ti no CSDD sta­tis­ti­kas, bet trans­port­lī­dzek­ļu skaits 2007. ga­dā ti­ka iz­rē­ķi­nāts ņe­mot vē­rā trans­port­lī­dzek­ļu pie­augu­ma prog­no­zi. Jā­at­zī­mē, ka ņe­mot vē­rā, ka Rī­gas paš­val­dī­bas mak­sas au­to­stāv­vie­tas, kas at­ro­das ie­lu sar­ka­no lī­ni­ju ro­be­žās, ku­ras ap­saim­nie­ko RP SI­A „Rī­gas sa­tik­sme” ir do­mā­tas vieg­la­jam auto­trans­por­tam, tad arī ti­kai šie rā­dī­tā­ji ti­ka iz­man­to­ti. Ie­priek­šē­jo ga­du da­ti par vie­nas au­to­stāv­vie­tas pro­cen­tu­ālo no­slo­go­tī­bu die­nā, ti­ka ņem­ti no uz­ņē­mu­ma iek­šē­jiem do­ku­men­tiem un ap­rē­ķi­niem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties