Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pievienotās vērtības nodokļa krāpšanas problēma un iespējamie risinājumi cīņai ar to

     

    Referāts29 Ekonomika

5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265755
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Izvairīšanās no nodokļu nomaksas ir globāli izplatīta parādība. Dažādos veidos un formās izvairīšanās no nodokļu nomaksas tiek īstenota visās pasaules valstīs. Kā tas izriet no cilvēces vēstures, valstis, kuras nespēj efektīvi cīnīties ar minēto parādību, ir nolemtas augstam sociālās entropijas līmenim ar visām no tā izrietošām negatīvām sekām.
Cīņa ar izvairīšanos tieši no PVN maksāšanas ar dažādām sekmēm tiek īstenota visā Rietumu pasaulē. Eiropas Savienībā cīņai ar noziedzīgo nodarījumu – izvairīšanos no PVN nomaksas –, kas tiek īstenota starp vairākām Savienības valstīm, ir piešķirta prioritāte.
Izvairīšanās no PVN nomaksas Latvijā ir izplatīts noziedzīgs nodarījums. Autoraprāt, kaitējums, kas Latvijas valstij tiek radīts izvairīšanās no PVN rezultātā, ir lielāks par kaitējumu, kas Latvijā tiek nodarīts visu paveikto zādzību rezultātā. Tieši tāpēc noziedzīgais nodarījums – izvairīšanās no PVN nomaksas – būtu izpētāms tikpat pamatīgi, kā nodarījums – zādzība.
Veikt noziedzīgā nodarījuma – izvairīšanās no PVN nomaksas – kvalifikāciju nav viegli. Uz vairākiem ar minēto nodarījumu kvalifikāciju saistītiem būtiskiem jautājumiem joprojām atbildes nesniedz ne teorija, ne tiesu prakse. Sistēmiska pieeja apskatāmā nodarījuma kvalificēšanā neizriet arī no iestādēm, kas īsteno izvairīšanās no PVN nomaksas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu. Domājams, galvenokārt tieši minēto iemeslu dēļ Latvijā salīdzinoši maz personas tiek sauktas pie Krimināllikumā paredzētās atbildības par izvairīšanos no PVN nomaksas. Un tās personas, kuras tiek sauktas pie kriminālatbildības, autoraprāt, saņem neatbilstošu sodu, tādējādi radot Latvijas sabiedrībā nesodāmības sajūtu un vēlmi arī turpmāk ar visdažādākiem paņēmieniem izvairīties no PVN nomaksas.
Autors darbā ir analizējis vairākas ar noziedzīgā nodarījuma – izvairīšanās no PVN nomaksas – saistītas krimināltiesiskas problēmas un sniedzis savu redzējumu pētāmā jautājuma kontekstā.
Pamatojoties uz darbā rakstīto, autors izvirza aizstāvēšanai šādas tēzes:
1. PVN deklarācija definējama kā likumā noteiktā termiņā nodokļu administrācijai PVN maksātāja iesniegta atskaite par nodokļa taksācijas periodā veiktajiem PVN apliekamiem un priekšnodokļa darījumiem. PVN deklarācija ir nozīmīgākais dokuments noziedzīgā nodarījuma par izvairīšanos no nodokļu nomaksas kvalifikācijas kontekstā. Bez nepatiesas informācijas par darījumu norisi uzrādīšanas PVN deklarācijā un tās pielikumos un šādas nepilnīgas atskaites iesniegšanas nodokļu administrācijā, noziedzīgu nodarījumu – izvairīšanos no PVN nomaksas – ar aktīvām darbībām īstenot nevar.
2. Noziedzīgu nodarījumu – izvairīšanās no PVN nomaksas – var izdarīt gan ar aktīvām darbībām, gan krimināltiesiskās bezdarbības ceļā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381141
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties