Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477405
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Analizējot literatūru par pētnieciskajām prasmēm, ka galveno secinājumu autore guvusi, ka pētnieciskā prasme ir zinātniskā darba intelektuālas, praktiskas prasmes un iemaņu sistēma, kas ir nepieciešama patstāvīgam pētījumam un tās aptver patstāvīgus novērojumus, prasmi strādāt ar pirmavotiem, izmantot dažādu zinātņu sasniegumus, analizēt parādības, veikt meklējumus un, pamatojoties uz to, risināt izvirzītos uzdevumus, izvirzīt hipotēzi, veikt eksperimentu, apstrādāt eksperimenta rezultātus, izdarīt secinājumus.
Skolēns pētījumu laikā kļūst patstāvīgs un pats kļūst par pētnieku. Pētniecībā būtiski ir vākt informāciju un analizēt notiekošo. Šeit nepietiek tikai ar to, ko tu izlasi, šeit būtiski ir atrast problēmu un uzdot pētāmos jautājumus un veikt pētījumu un ja nepieciešams eksperimentus.
Pētniecisks mācību process ir pozitīvs skolēniem, tas dod iegūt jaunas zināšanas, bet ir nepieciešams vairāk laika, lai šīs zināšanas apstrādātu un noglabātu atmiņā. Skolēnu pētniecība ir balstīta uz novērojumu veikšanu, jautājumu uzdošanu, avotu analīzi, pētījuma plānošanu, iegūtiem datiem, analizēt datus un rezultātu apspriešanu. Šajos pētījumos būtiski ir, ka skolēni paši darbojas bez skolotājas palīdzības, bet skolotājas ir konsultants.
Analizējot dabaszinībās apgūstamās pētnieciskās prasmes autore secina, ka 4. klasē skolēni nostiprina 1. – 3. klasē apgūtās pētnieciskās prasmes, apgūst prasmi izdarīt izvēli par dažādu pētniecisko prasmju izmantošanu konkrētos pētījumos. Tiek paplašināts informācijas ieguves avotu klāsts, kā arī eksperimentālās darbības datu ieguvei, piemēram, modelēšana.
Āra nodarbības ir ļoti populāras ārzemēs un arvien vairāk tiek izmantotas arī Latvijā. Tās ir nodarbības, kas notiek ārpus mācību telpām, tās tiek rīkotas pie dabas ar dažādiem uzdevumiem, lai tos atrisinātu un veiktu pētījumus. Galvenais uzsvars dabaszinību apguvē ir uz dabas pētīšanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1387522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties