Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824023
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzimumu līdztiesība attiecas gan uz sievietēm, gan uz vīriešiem. Jebkura veida diskriminācijas izskaušana ir būtisks priekšnosacījums ikviena iedzīvotāja cilvēktiesību nodrošināšanai un viņa labklājības veicināšanai. Formāli dzimumu līdztiesību garantē Latvijas likumdošana un starptautiskie normatīvie dokumenti, kas ir pamats, lai veidotu patiesu dzimumu līdztiesību visās dzīves jomās. Tomēr, kā pieredze rāda, jāsecina, ka Latvijā pastāv gan tieša, gan netieša diskriminācija gan pret sievieti, gan pret vīrieti - t.i. de facto līdztiesība netiek nodrošināta un ievērota pilnībā.
Vīriešu un sieviešu līdzdalības ierobežošana jebkurā dzīves sfēra noved pie neefektīvu lēmumu pieņemšanas un realizēšanas. Dzimumu nevienlīdzība rada neelastīgu sabiedrību, kura nav spējīga mobilizēties jaunu pārbaudījumu un risinājumu meklējumu priekšā vai krīžu gadījumos. Dzimumu līdztiesība nav atdalāma no politisko, ekonomisko un sociālo sfēru kopuma; tā ietekmē visas dzīves jomas un iedzīvotāju grupas. Lai gan Latvija ir veikti daži pētījumi par dzimumu lomam, pagaidām trūkst pētījumu par dzimumu līdztiesības izpratni, stereotipiem un stāvokli ekonomikā, sociālajā sfēra un politikā. Tādēļ mani ieinteresēja šī tēma, un sabiedrības paustais viedoklis šajā jautājumā, kurš tad arī tiks analizēts un vērtēts šajā patstāvīgajā darbā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties