Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246448
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iļģuciema teritorija    4
  Dzīvojamā zona    4
  Industriālā zona    5
  Sabiedriskais transports    7
  Iedzīvotājiem pieejamās atklātās (dabas) teritorijas    8
  Pakalpojumu pieejamība    10
  Izglītības iespējas    12
  Rezultāti    13
  Secinājumi    14
Darba fragmentsAizvērt

Šo zinātniski pētniecisko darbu (turpmāk tekstā – darbs) rakstu par Iļģuciemu, par to kā iedzīvotāji ir apmierināti ar infrastruktūru Iļģuciemā un par Iļģuciema teritorijas iedalījumu. Mana darba mērķis ir noskaidrot iedzīvotāju apmierinātību ar dzīvi Iļģuciemā, aprakstīt daļu no infrastruktūras un uzzināt Iļģuciema teritorijas plānojumu zonās un parādīt to uz kartes. Rakstu šo darbu, jo jau pagājušogad sāku rakstīt par šo tēmu. Pagājušajā gadā apskatīju vairāk vēsturiskos faktus par Iļģuciemu, kā tas veidojies, bet šogad šajā darbā ir apskatīta mūsdienu situācija!
Iļģuciems ir mikrorajons Rīgā, kurā ir gan dzīvojamā zona (tiesa liela daļa ēku ir pārāk vecas, lai tās izmantotu, bet tomēr tās vēl pilnībā tiek izmantotas), gan arī industriālās zonas (lai gan liela daļa vairs nefunkcionē).
Šī darba veidošana sastāvēja no vairākām daļām. Pirmā bija sagatavot plānu par ko tieši rakstīt, otrā daļa bija sagatavot aptaujas un aptaujāt 30 cilvēkus, trešā daļa bija izanalizēt aptaujas un uzrakstīt teorētisko daļu un pēdējā piektā daļa bija apkopot rezultātus un uzrakstīt secinājumus.
Darba veidošanai izmantoju tādas pētnieciskās metodes, kā aptauja, literatūras analīze, intervija, kā arī daudz ko nācās apskatīt dabā. Aptaujai tika sagatavoti jautājumi un uz ielas aptaujāti Iļģuciema iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem. Izmantotā literatūra pārsvarā bija interneta lapas un arī dažas grāmatas. Nodaļai par industriālo zonu tika nointervēts kāds cilvēks (Juris Čivkulis), kas Iļģuciemā nodzīvojis 35 gadus un kādā no rūpnīcām arī nostrādāja 10 gadus.
Iļģuciems ir mikrorajons Rīgā, kura teritorija laika gaitā ir stipri izpletusies. Viedokļi par tā konkrēto teritoriju nedaudz atšķirās, bet visizplatītākā versija ir, ka Iļģuciems ir plaša teritorija no Spilves pļavām līdz Āgenskalnam un no Zunda līdz Rīgas – Bolderājas dzelzceļa līnijai vai pat līdz Zolitūdei1
Iļģuciemā ir vairākas zonas ar privātmājām, ar daudzdzīvokļu mājām, ar iepirkšanās centriem, ar industriālām teritorijām, atpūtas teritorijām, u.t.t.
Iļģuciemā ir daudzas privātmāju zonas, daudzas daudzdzīvokļu ēku zonas. Pārsvarā šie divi iedzīvotāju dzīvesvietu tipi ir sadalījušies pa zonām (tur kur ir privātmājas, tur būs tādas vairākas un tur kur daudzdzīvokļu ēkas, tās arī būs daudzas), taču ir arī daži izņēmumi, kur starp daudzajām daudzdzīvokļu mājām uzbūvēta kāda privātmāja, taču tas ir liels retums.
Iļģuciemā dominē daudzdzīvokļu mājas. Tam ir vairāki izskaidrojumi – nopirkt dzīvokli ir daudz lētāk, nekā nopirkt vai uzbūvēt privātmāju; cilvēku dzīvošana daudzdzīvokļu mājās aizņem mazāk vietas, nekā ja visi dzīvotu privātmājās; kā arī tāpat kā liela daļa citu Rīgas mikrorajonu arī Iļģuciems ir veidojies kā guļam rajons, it sevišķi padomju laikos, te uzbūvēja dažas rūpnīcas un apkārt lielu skaitu daudzdzīvokļu mājas, kur izmitināt visus strādniekus. Lielākā daļa šo ēku bija tā saucamās bloka mājas, kuras ir paredzētas 25 – 30 gadu lietošanai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1182988
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties