Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530246
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krievija 17. gadsimta beigās.


17.gadsimta beigās krievija bija centralizēta valsts , kas bija apvienojusies , pakļaujoties Maskavas lielkņazistei.Nedz saimnieciskie , nedz sociālie apstākļi nebija tādi , kas būtu ļāvuši izveidoties modernam , centralizētam valsts pārvaldes aparātam.Pilsētas bija vāji attīstītas , iekšējais tirgus šaurs.Darījumos maz izmantoja skaidru naudu.Atalgojums par valsts dienestu bija zeme un uz tās dzīvojušie zemnieki.Krievijai bija milzīga teritorija , tādēļ tai nācās cīnīties ar divām problēmām – telpu un klimatu.
Krievijai nebija pieejas jūrai un tā bija ieslēgta starp Zviedriju , Žečpospolitu , Turciju un tatāruhanistēm.Tā bija kontinentāla zeme , kur tai bija tikai iekšējās jūras – Baltā jūra un Kaspijas jūra.
Gadsimta mijā Krievija joprojām bija norobežojusies no Eiropas.Spēkā bija aizliegums ceļot uz ārzemēm.Latīņu rakstībā iespiestās grāmatas ar speciālu pavēli bija aizliegts turēt mājās.Tāpat pastāvēja aizliegums Krievijā ievest grāmatas no ārzemēm , jo „spiestuves ir arī Maskavā”.Lasītprasme tālaika Krievijā bija reta parādība.Pavisam niecīga bija tā sabiedrības daļa , kas bija iepazinušas Eiropas zinātnes un kultūras vērtības.




Pētera I personības raksturojums.




Eiropas ziemeļaustrumos izveidojušos spēku samēru 18. gadsimta sākumā izjauca Krievijas valsts izvirzīšanās pēc tam , kad tronī nāca cars Pēteris I(1682. – 1725.).Viņa valdīšanas laiks iezīmēja laikmetu Krievijas vēsturē.Sava laika monarhu vidū Pēteris izskatījās kā gigants.Viņš bija vairāk nekā divus metrus garš,spēcīgs ,dzīvespriecīgs un zinātkārs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1154594
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties