Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Personības veidošanās un attīstība.
Zīdaiņa vecums: Pēc Ēriksona, tas ir pirmais dzīves gads. Šīs stadijas pozitīvais jaunveidojums ir pamatuzticēšanās un negatīvais- pamatneuzticēšanās. Pamatuzticēšanās ir dziļa iekšēja drošība un paļāvības izjūta, kuru bērnā rada māte. Bērns var uzticēties, paļauties uz māti, un līdz ar to māte rada izjūtu, ka var paļauties uz citiem, uz pasauli, kurā esmu ieradies, šī ir droša vieta. Tas notiek tad, ja zīdaiņa vajadzības tiek apmierinātas- ne tikai fizioloģiskās, bet īpaši psiholoģiskās vajadzības. Ja bērns jūt mātes mīlestību zīdaiņa vecumā, tas liek drošu pamatu tālākai personības attīstībai. Ēriksons bija pirmais, kurš norādīja uz to, ka tieši pirmais dzīves gads ir pats nozīmīgākais vecums tālākajā attīstībā.
Ja mātes mīlestība trūkst, bērns jūtas ignorēts vai atstumts, pamests- ir pierādīts, ka zīdainis to jūt; nav attīstījusies apziņa, bet ir pietiekami bagāta jūtu pasaule- tad parādās bailes un nedrošība, pamatneuzticēšanās, kas vēlāk pieaugušam cilvēkam var izpausties psihopatoloģijā, dažādās psihiskās novirzēs. Tas nozīmē, ka pirmais gads ir tik liktenīgs, ka mēs neko vairs nespējam mainīt. Ēriksons norāda, ka pastāv kompensācijas iespējas. Cilvēkam var vēlāk palīdzēt atbrīvoties, ja tā var teikt, no zīdaiņa bailēm, no iekšējās nedrošības. Lai gan ne pilnībā, kaut kur dziļi iekšēji tās tomēr paliek.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties