Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:493050
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās katrs uzņēmums domā par iespēju pelnīt, attīstīties, paplašināt ražošanu, tirgus daļu. Ikviena uzņēmuma efektīvai darbībai nepieciešami materiāli, mašīnas, kapitāls un personāls.
Šajā darbā apskatīšu uzņēmuma cilvēku resursu jeb personāla vadību, lielāku uzmanību pievēršot personāla motivācijai, jo tas ir personāla darbības virzošais spēks.
Mūsu apstākļos, kad pastāv liela kvalificēta un nekvalificēta darbaspēka (uzņēmuma attīstībā un darbībā piedalās arī parastie darbinieki) migrācija, darbinieku motivācijas problēma ir krasi izteikta.
Ir jāatceras, ka laba darbinieka atrašana un pieņemšana darbā maksā daudz naudas, taču šāda darbinieka pazaudēšana izmaksā vēl divreiz vairāk.
Izdevumi, ko prasīs personāla papildināšana: sludinājumi, intervijām patērētājs laiks, atsauksmju un vērtējumu pārbaudei patērētājs laiks, anketu aizpildīšanai patērētājs laiks, iepazīstināšana ar darbu un apmācība. Augstākā līmeņa un kvalificētāku darbinieku atrašana, pieņemšana darbā un apmācība prasīs vēl daudz lielākus izdevumus, tas var sasniegt tūkstošu latus.
To visu vērā ņemot, ir viegli saprasts, ka uzņēmumam ir izdevīgāk rūpēties par esošo darbinieku motivāciju, tas būs izdevīgāk gan finansiāli, gan darba kvalitāte būs labāka (pieredzējušais darbinieks strādā ātri un profesionāli). Pareizi motivēti cilvēki var vislabākā veidā sasniegt gan paši savus mērķus, gan uzņēmuma mērķus, ieliekot šajā procesā visus savus spēkus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties