Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946482
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Aktīva ieguldījumu politika- pensiju kapitāla pārvaldīšanas noteikumi, saskaņā ar kuriem pensiju līdzekļi maksimāli atļauto ierobežojumu ietvaros tiek ieguldīti akcijās- vērtspapīros ar salīdzinoši augstu nenoteiktības (riska) pakāpi, un tās galvenais mērķis ir peļņas gūšana, ievērojot pensiju kapitāla saglabāšanu un ieguldījumu drošību [62].
Konservatīva ieguldījumu politika- pensiju kapitāla pārvaldīšanas noteikumi, saskaņā ar kuriem pensiju līdzekļi tiek ieguldīti vērtspapīros ar viszemāko riska pakāpi, un tās galvenais mērķis ir pensiju kapitāla saglabāšana un ieguldījumu drošība, nevis peļņa [63].
Ieguldījumu plāns ir iepriekš apstiprināts ieguldījumu noteikumu kopums, kas ir izklāstīts ieguldījumu plāna prospektā, un saskaņā ar kuru notiek shēmas līdzekļu ieguldīšana. Katrs līdzekļu pārvaldītājs var piedāvāt vienu vai vairākus ieguldījumu plānus [64].
Likviditāte- iespēja brīvi pārdot un pirkt vērtspapīrus jeb pietiekams vērtspapīru pircēju un pārdevēju skaits, kas ļauj operatīvi pirkt un pārdot vērtspapīrus, būtiski neietekmējot to cenu [65].
Pensiju fonds ir finansu un kredīta akciju sabiedrība, kas saskaņā ar konkrētās valsts pensiju likumu un plāniem uzkrāj un iegulda pensiju plānu dalībnieku pašu izdarītās vai viņu labā brīvprātīgi izdarītās naudas līdzekļu iemaksas, lai nodrošinātu šiem dalībniekiem vecuma papildpensijas kapitālu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties