Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573156
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pedagoģiskā procesa teorētiskie aspekti pirmsskolas audzināšanas iestādē    4
1.1.  Pedagoģiskā procesa būtība    4
1.2.  Pedagoģiskā procesa analīze pirmsskolas audzināšanas iestādē    6
2.  Pirmsskolas audzināšanas iestādes darbības raksturojums    10
2.1.  Pirmsskolas audzināšanas mērķis un tā realizēšana    11
3.  Pirmsskolas vecuma bērnu attīstības īpatnības    13
3.1.  Fizisko īpašību raksturojums    14
3.2.  Kognitīvās attīstības raksturojums    15
3.3.  Emocionālā attīstība    16
3.4.  Saskarsme    17
4.  Ģimene – bērna personības veidošanas pamats    19
4.1.  Ģimenes audzinošās vērtības    19
4.2.  Ģimenes līdzdalības pirmsskolas audzināšanas darbā pedagoģiskās iespējas    21
4.3.  Ģimenes un bērnudārza sadarbības nozīme bērna personības veidošanās procesā    22
  Literatūras saraksts    28
Darba fragmentsAizvērt

Pedagoģiskais process – tā ir visa bērna dzīve, ko organizē un vada pieaugušais. Tam jānodrošina bērna mācīšana, izglītība, audzināšana un attīstība. Liela vērība pedagoģiskajā procesā jāpievērš bērnu prāta attīstībai, saistot to ar paša bērna aktīvu darbību. Jau pirmsskolas vecumā bērnam jāmācās pašam vērot apkārtējo dzīvi, jāprot secināt, pārvarēt šķēršļus, jāīsteno savas vēlmes. Pieaugušajiem ir bērnam jāpalīdz. Taču šī palīdzība nedrīkst noslāpēt bērna patstāvību. Šeit liela loma ir bērnu rotaļām.
Pedagoģiskais process ir jāorganizē tā, lai tas attīstītu bērna spējas. Pedagogam uzmanība jāpievērš tiem mācību priekšmetiem, kas ne tik daudz paplašina bērna zināšanas , bet vienlaicīgi vingrina bērna prātu. Zināšanām bez prāta attīstības ir niecīga nozīme.
Noteicošā vieta pedagoģiskā procesa organizācijā ir jārāda pedagoga darbībai, viņa attiecībām ar bērniem, ar vecākiem. Šai darbībai vienlaicīgi ir jābūt audzinošai un izzinošai. Pedagogam jāpaplašina bērnu zināšanas, jāvingrina viņu domāšana. Jāatceras, ka bērnu ietekmē nevien pedagoga pedagoģiskās iemaņas, prasmes, bet arī viņa cilvēcīgās īpašības.
Liela uzmanība jāpievērš audzināšanas, mācīšanas un attīstības savstarpējai saistībai, mijiedarbībai. A.Usova uzsver, ka panākt šādu saistību ir ļoti grūts uzdevums. Bērnudārzā bērns apgūst divu veidu zināšanas, prasmes: tās, ko gūst ikdienā individuālajā pieredzē un daudzveidīgās nodarbībās. Apmācības, kas virzītas, lai bērns izzinātu apkārtējo pasauli un apgūtu darbības, ietver sevī milzīgu audzinošu iedarbību, veido pozitīvu attieksmi pret šīm parādībām, apgūst tikumiskās normas, veido bērnu rakstura iezīmes. Īstenojot audzināšanas un mācīšanas uzdevumus, jāvēro katrs bērns un visa bērnu grupa.
Pedagoģiskais process bērnudārzā jāorganizē tā, lai bērniem būtu nodrošināta iespēja dzīvot bērna dzīvi, attīstot un pilnveidojot viņa personības veidošanās procesu.
A.Usova, Ņ.Mdželidze, V.Kondratova bērnudārza pedagoģiskajā procesā izdala sekojošas galvenās likumsakarības: darbības veidu savstarpējā saistība, zināšanu koncentrēšanas princips, pieaugušo un bērnu pozitīvo savstarpējo attiecību veidošana, vienlaicīga iedarbošanās uz bērna jūtām, izpratni un praktiskās iemaņām (6;17).
Viena no raksturīgākām likumsakarībām pedagoģiskajā procesa organizācijā – darbības veidu savstarpējā saistība un mijiedarbība.
Viens un tas pats darbības veids var veikt dažādas funkcijas, piem. sižetiskā – lomu rotaļa ir gan audzināšanas, gan mācīšanas, gan bērnu dzīves organizācijas, gan bērnu izzināšanas līdzeklis.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125076
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties