Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:520441
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Patērētāju nacionālas īpatnības    4
  Tradīcijas    5
  Reliģija    7
  Secinājumi    8
  Izmantotas literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējos gados arvien lielāku ietekmi uz patērētajiem atstāj globalizācijas process. Lielākie uzņēmumi cenšas palielināt savu noietu tirgu un ieiet citos valsts tirgos ar savu preci vai pakalpojumu. Šodien vairāki brendi pieradīja, ka realizācijas robežas nav atkarīgas no valsts robežām. Kā piemēru var minēt Coca Cola, McDonalds, Panasonic, Mercedes Benz un citu brendu izplatību pasaulē. Tomēr iekarojot jaunu tirgu un padarīt pircējus par lojāliem nevar paļauties tikai uz sava produkta „stiprām” pusēm, bet arī ļoti svarīgi zināt kas ir svarīgs patērētājam konkrētā produktā? Lai atbildētu uz šo jautājumu ražotajam rūpīgi jāizpēta patērētāja īpatnības. No patērētāja īpatnībām var izdarīt secinājumus par patērētāja interesēm, uzskatiem un uzvedību tirgū, kā rezultātā var prognozēt produkta pieprasījumu konkrētā laika posmā, noteiktā reģionā.
Patērētāju uzvedība tirgū var but atkarīga no vairākiem faktoriem.
1.Cilvēka piederība pie noteiktā sabiedrības sociāla slāņa. Cilvēks rīkojas atbilstoši sabiedrība pieņemtām normām. Piemēram, cilvēks, kas pieder pie augstākas sabiedrības iepirkās noteiktās firmas veikalos, pievērš uzmanību prestižām produktu markām.
2.Ne mazāk svarīgākas arī patērētāja profesionālas nodarbošanās. Cilvēkiem ar vienādu profesiju veidojas kopīgas intereses, līdzīga dzīves uztvere un uzvedībā tirgū arī saskatāmās līdzīgas pazīmes. Dažreiz profesionālas zināšanas dod priekšstatu par preces kvalitāti un drošību.
3.Ne mazāk svarīgāka pazīme arī pircēja ienākumu līmenis. Loti bieži līdzekļu trūkuma dēļ pircējs izvēlas lētāko un kā rezultāta mazāk kvalitatīvāko preci.
Gribu pievērst uzmanību atšķirībai starp pircēju un patērētāju, ne vienmēr tas viens un tas pats, tomēr kopējas pazīmes eksistē. Pircējs dažreiz tikai nopērk preci vai pakalpojumu, bet tas vel nenozīmē, ka viņš kļūst par patērētāju. Patērētājs ir persona, kas izmantos produktu savu vajadzību apmierināšanai, tāpēc pirkšanas process atkarīgs tieši no patērētāja, jo pamata tieši patērētāja vēlmes un intereses.
Visi iepriekš minētie faktori saistīti sava starpā. Piederība sabiedrības sociālajam slānim, profesija, ienākumu līmenis - raksturo katru patērētāju individualitāti, bet es gribu apskatīt sava darbā liela mēroga ietekmes procesu. Patērētāju nacionālas īpatnības var būt kopējas daudzu sabiedrības slāņu pārstāvjiem ar dažādām profesijām un atšķirīgajiem ienākumu līmeņiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1164173
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties