Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715948
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    8
1.  Datortīkli    9
1.1.  Datortīkla definīcija    9
1.2.  Datortīklu attīstība    10
1.3.  Tīklu aparatūra    10
1.4.  Tīkla topoloģija    14
1.5.  Serveri    16
2.  PA „ARITA” Lokālais tīkls    17
2.1.  Sistēmnodrošinājums    17
2.2.  Serveri    24
2.3.  IP adresācija    26
2.4.  Bezvadu tīkls    27
2.5.  Tīkla administrēšana    34
3.  Tīkla drošība    35
3.1.  Datortīkla drošības realizācija PA „ARITA” datortīklā    36
  Izmantotā literatūra    40
  Secinājumi    41
  Priekšlikumi    42
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Kvalifikācijas darba tēma tika izvēlēta atbilstoši studiju priekšmetam „Lokālie datortīkli”. Izdarīt tieši šādu izvēli pamudināja arī uzņēmuma, kurā noritēja arī kvalifikācijas prakse, darbības joma un specifika, proti, uzņēmums nodarbojas ar lokālo datortīklu izveidošanu un apkalpošanu valsts, pašvaldības, kā arī privātajās iestādēs, tādēļ dien dienā nākas sastapties tieši ar lokālo datortīklu ierīkošanu, bojājumu novēršanu, kas dod iespēju praktiski pielietot teorētiskās zināšanas un ļauj dziļāk izprast kursa darba objektu.
Kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot topoloģisko shēmu lokālajam datortīklam, kas atrodas Pašvaldības Aģentūras Aizkraukles Rajona Informācijas Tīklu Aģentūra telpās, aprakstīt tā darbības principus un administrēšanas metodes.
Kvalifikācijas darba uzdevumi:
1. Izpētīt iestādes lokālā tīkla topoloģisko shēmu.
2. Izpētīt tīklu veidojošos fiziskos elementus.
3. Izpētīt tīkla administrēšanas programmatūru.
4. Izdarīt secinājumus, kas radušies darba laikā, un uzrakstīt tos.
Kvalifikācijas darba izvirzītā mērķa sasniegšanai tiks lietotas praktiskās pētījumu metodes, praktiski iepazīstoties ar esošā tīkla uzbūvi un tajā ietilpstošajām iekārtām, kā arī tiks apskatīti esošie normatīvie akti un tīkla dokumentācija.
Kvalifikācijas darbā aplūkotais lokālais datortīkls atrodas PA „ARITA” birojā un Aizkraukles rajona padomēs ēkā, Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 1.
Darba izstrādes laiks laikposmā no 08.12.2008 līdz 18.05.2009.

1. DATORTĪKLI
1.1. Datortīkla definīcija
Datortīklu var definēt sekojoši: datoru, printeru, maršrutētāju, komutācijas mezglu un citu iekārtu kopa, kuras var apmainīties ar informāciju caur kādu pārraides vidi. Tā darbojas kā vienots veselums, risinot datu vākšanas, apstrādes un pārraides uzdevumus. Vienkāršākais tīkls sastāv no 2 datoriem, kas savienoti ar kabeļa palīdzību un ļauj datoriem kopīgi izmantot datus. Visi tīkli, neatkarīgi no sarežģītības, balstās uz šo principu. Kaut gan ideja savienot datorus ar kabeļa palīdzību tagad neliekas mums sevišķi izcila, sava laikā tā bija nozīmīgs sasniegums komunikāciju jomā [3].
Lokālais tīkls atmaksājas birojā, kurā ir kaut vai tikai divi datori. Lokālais tīkls dod mums iespēju izmantot visu biroja datoru visas perifērijas iekārtas, lai arī kurā biroja vietā tās neatrastos. Parasti uz vairākiem datoriem ir viens lāzerprinteris. Ja tas ir pievienots datoram, kas ir saslēgts lokālā tīklā, tad uz šī printera var drukāt no jebkura lokālā tīkla datora. Arī CD iekārtas nav nepieciešamas vienmēr uz visiem datoriem.
Lielu failu apmaiņa starp diviem datoriem ir ļoti neērta ar disketēm. Tīkls šo problēmu atrisina ērtā veidā. Pateicoties lokālajam tīklam, iespējams organizēt grupas darbu. Glabājot dokumentus vienuviet, vairākiem cilvēkiem ir iespējams ar tiem vienlaicīgi strādāt dažādās vietās [6].
Datortīklu priekšrocības/trūkumi.
Datoru tīkls ir nepieciešams, ja dokumentu, tabulu vai datu bāzu sagatavošanā vai izmantošanā vienlaikus piedalās vairāki cilvēki. Organizācijā, kurā ir vairāk nekā viens dators un nav tīkla, informācijas apmaiņa var notikt ar datu nesēju palīdzību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties