Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868339
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Turcijas vispārīgais raksturojums    4
  Turcijas pasta pakalpojumi    9
  Pasta apmaiņu reglamentējošie dokumenti    10
  Pasta transporta veidi un to pārsūtīšanas klases    11
  Pasta sūtījumi uz Turciju    12
  Starptautisko naudas pārvedumu pieņemšanas noteikumi    13
  Pasta apmaiņas virzīšanas plāns    14
  Pasta apmaiņa lidostā ‘’Rīga’’    15
  Sadarbība ar muitu    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
  Anotācija    19
Darba fragmentsAizvērt

SADARBĪBA AR MUITU
Saskaņā ar Latvijas Republikas likumu “Par muitas nodokli” pasta sūtījumi muitas iecirknī var tikt atvērti un pārbaudīti. Pasta sūtījumu atvēršanu pēc muitas uzrauga pieprasījuma un to atkārtotu iesaiņošanu veic pasta darbinieks. Pasta sūtījuma satura salīdzināšanu ar muitas deklarāciju CN23 un katra priekšmeta apskati izdara muitas uzraugs. Gadījumos ja pasta sūtījuma saturs neatbilst deklarācijā uzrādītajam, uzraugs sastāda pārbaudes aktu trīs eksemplāros :pirmo kopā ar pasta sūtījumu nosūta izsniegšanai adresātam, otrs tiek nodots muitai, bet trešais paliek pastā.
Pasta sūtījumu, kuri saņemti bojātā iesaiņojumā un kuru svars neatbilst dokumentos uzrādītajam, pasta darbinieki sastāda aktu un pārbaudes paziņojumu, kuru paraksta arī muitas uzraugs. Sūtījumu atvēršanas gadījumā jāsastāda akts PS51M. Bojāto pasta sūtījumu atvēršana un muitas kontrole ir obligāta. Veicot muitas kontroli pasta sūtījums var tikt aizturēts līdz muitas interesējošo apstākļu noskaidrošanai. Gadījumos ja muitā pasta sūtījuma saturu daļēji aiztur vai konfiscē, tad muitas uzraugs sastāda protokolu, kura viens eksemplārs tiek izsniegts Latvijas pastam, otrs – paliek muitā, bet trešais – kopā ar pasta sūtījumu tiek nosūtīts adresātam. Uz pasta sūtījumiem, kuri tika atvērti muitas uzraugs izdara atzīmi: “atvērts muitas apskatei” uzspiež zīmogu un parakstās.
Pasta darbinieks ir atbildīgs:
• Par saņemto pasta sūtījumu savlaicīgu apstrādi (visi aviosūtījumi tiek apstrādāti nepārtraukti visu diennakti, bet zemes ceļā sūtījumi, ne vēlāk kā nākošā dienā kopš to saņemšanas pasta apmaiņas vietā).
• Par pasta sūtījuma satura un pavaddokumenta saglabāšanu.
Pasta darbinieki nav atbildīgi par muitas pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz pasta sūtījumiem.
Muitas kontrolei ir pakļauti šādi pasta sūtījumi: pakas, sīkpakas, EMS sūtījumi, kurjerpasta sūtījumi . Muitas kontrolei starptautiskos pasta apmaiņas punktos (osta, lidosta, pasta vagons, pasta mašīna) pakļauti pasta maisi, konteineri un paletes. Visi minētie pasta sūtījumi saskaņā ar Pasaules Konvencijas noteikumiem nekavējoties tiek nosūtīti uz Rīgas muitas pasta daļas kontrolpunktu, kurš atrodas Stacijas laukumā 1. Muitas robežas kontroles punktā muitas uzraugs uz katra sūtījuma pavadzīmes eksemplāra izdara atzīmi ‘’muitā pārbaudīts’’, uzspiež personīgā zīmoga nospiedumu, parakstās (datums), apliecinot, ka pasta sūtījumu saturs ir pārbaudīts un var izvest caur šo muitas robežas kontrolpunktu. Vienam pavadzīmes eksemplāram ar muitas darbinieka atzīmi jāpaliek muitas robežas kontrolpunktu. Vienam pavadzīmes eksemplāram ar muitas darbinieka atzīmi jāpaliek muitas robežas punktā, otro-jāpievieno pie pasta sūtījumiem.


Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties