Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:294672
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  PAŠRAŽOTO IZEJVIELU UN MATERIĀLU UZSKAITES UZDEVUMI    4
2.  PAŠRAŽOTO IZEJVIELU UN MATERIĀLU NOLIKTAVU SAIMNIECĪBAS ORGANIZĀCIJA UN UZSKAITE NOLIKTAVĀS    5
2.1.  GRAUDU PRODUKCIJAS UZSKAITE    6
2.2.  RUPJĀS UN SULĪGĀS BARĪBAS UZSKAITE    7
2.3.  LOPBARĪBAS PRODUKCIJAS UZSKAITE    7
3.  PAŠRAŽOTIE KRĀJUMI    8
3.1.  KRĀJUMU NOVĒRTĒŠANA    8
3.2.  PAŠRAŽOTO KRĀJUMU UZSKAITES METODES    12
4.  PAŠRAŽOTĀS PRODUKCIJAS UZSKAITE    18
5.  SECINĀJUMI    20
6.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    21
Darba fragmentsAizvērt

Saimnieciskās darbības nepārtrauktības nodrošināšanai ir nepieciešams, lai vienmēr daļa no apgrozāmajiem līdzekļiem būtu materiālā formā. Lai nodrošinātu uzņēmuma ritmisku darbību, izvairītos no pārtraukumiem ražošanā, pakalpojumu sniegšanā un pārdošanas procesā, katrs uzņēmums plāno, veido un saglabā optimālo krājumu apjomu, kas nepieciešams tā darbībai. Lauksaimniecības uzņēmumiem, piemēram, ir vajadzīgs, lai nepieciešamos apmēros būtu sēkla, lopbarība, minerālmēsli, degviela, rezerves daļas un citi materiālu krājumi; trikotāžas izstrādājumu saloniem – diegi, dzija, pogas; tirdzniecības uzņēmumiem – attiecīga sortimenta preču krājumi. Savukārt ražošanas uzņēmumi iegādājas materiālus un izejvielas, kurus ražošanas procesa rezultātā pārveido gatavā produkcijā. Tādējādi apgrozāmie līdzekļi atrodas materiālā formā divās riņķojuma stadijās. Pirmajā stadijā apgādes procesā izveidojas ražošanai nepieciešamie darba priekšmetu krājumi. Daļa no tiem rodas ražošanas iepriekšējā ciklā, piemēram, sēklas un lopbarības krājumi. Otru reizi apgrozāmie līdzekļi pieņem materiālu formu kā gatavā produkcija ražošanas procesa rezultātā. Celtniecības firmām nozīmīgu krājumu daļu veido nepabeigto pasūtījumu vērtība.
Pārskata perioda beigās krājumu atlikumi tiek atspoguļoti gada pārskata bilancē, bet to izlietojums – peļņas vai zaudējumu aprēķinā. Uzņēmuma grāmatvedībai ir jānodrošina precīza informācija gada pārskata sastādīšanai par uzņēmuma krājumiem, kā arī uzņēmuma vadībai krājumu kontrolei.
Lauksaimniecības uzņēmumu grāmatvedībā ražošanas krājumus un gatavo produkciju uzskaita vienā grupā. Pašražotajām izejvielām un materiāliem paredzētā vieta kontu plānā ir 2. kontu grupa - apgrozāmie līdzekļi. Ar 2.zīmi apzīmē ekonomiski vienveidīgas apgrozāmo līdzekļu drupas, ar trešo zīmi apzīmē sīkāku iedalījumu. Ar kodu 2.1. apzīmē krājumus, 2.1.1.0.izejvielas un materiāli, 2.1.2.0. nepabeigtie ražojumi, 2.1.3.0.gatavie ražojumi un preces pārdošanai, 2.1.4.0. nepabeigtie pasūtījumi, 2.1.9.0. avansa maksājumi par precēm, ar kodu 2.2. apzīmē produktīvos un darba dzīvniekus, 2.2.1.0. pieaugušie produktīvie lopi, 2.2.2.0. jaunlopi un sīkie dzīvnieki, 2.2.3.0. darba lopi, 2.2.9.0. darba lopu norakstītā vērtība (pasīvā).Visi šīs grupas konti ir aktīvi inventāri konti.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1209693
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties