Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190787
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

WWF tika dibināts sešdesmito gadu sākumā. To nodibināja zinātnieku grupa, kuru bija iespaidojuši raksti par sera Džuliāns Hakslejs (Julian Huxley) raksti par Austrumāfrikas apdraudēto dabu, kur neskaitāmas dzīvnieku sugas atrodas uz izmiršanas sliekšņa. 1961. gada 11. septembrī par pirmo WWF prezidentu kļuva Pīters Skots (Peter Scott), kad šī organizācija tika oficiāli reģistrēta.
Kā logotips tika izvēlēts pandas mazulis Chi-Chi, kas tika aizgādāts uz Londonas zooloģisko dārzu. Izvēle krita uz pandu, jo tā vēl šodien ir viena no apdraudētākajām sugām, un bija nepieciešams logotips, kam nestāvētu ceļā valodas barjeras, kaut kas atpazīstams visā pasaulē. Dibināšanas laikā par organizācijas pamatmērķiem tika izvirzīta savvaļas sugu saglabāšana un cilvēku informēšana par apdraudētajām sugām un veidiem, kā šīm sugām var palīdzēt.
Fonda pirmsākumi šķita itin bēdīgi, jo ziedojumi aizvien bija mazi, neskatoties uz nepārtrauktajām akcijām, kas aicināja gan uzņēmumus, gan valdības, gan privātpersonas ziedot savvaļas sugu saglabāšanai. Lielāko devumu fonda pirmajos gados deva IUCN (Starptautiskā Vides Saglabāšanas savienība) un ICPB (Starptautiskā Putnu Saglabāšanas Padome).
Taču, laikam ritot, fondam izdevās piesaistīt aizvien vairāk un vairāk ziedojumus. Piemēram, 1976. gadā projektam „Save the Rhino” („Glābiet degunradžus”) izdevās savākt ziedojumos vairāk kā 1 miljonu ASV dolāru. Šī projekta mērķis bija pārtraukt malumedniecību, kas bija samazinājusi Āfrikas degunradžu populāciju līdz minimumam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties