Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:978628
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rietumeiropa

Aizņem aptuveni 2,3 milj.km2 lielu platību Eiropas centrālajā un dienvidrietumu daļā.
R-eiropa ir viens no senākajiem apdzīvojamiem reģioniem ar lielu iedzīvotāju koncentrāciju. Idzīvotāju skaita ziņā līdere ir Vācija. Mazajās pundurvalstīs iedzīvotāju skaits ir daži tūkstoši cilvēku.
Daudzām R-eiropas valstīm ir sena vēsture. Sanmarīno kā valsts eksistē no 855.gada, Andora- no 1278.gada, Šveice- no 1291. gada, Francija, Lielbritānija, Spānija- kopš 15. gadsimtā. Visjaunānākā valsts R-eiropā ir Malta.


Ziemeļeiropa

Z-eiropas reģionu veido Somija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija un Islande.
Z-eiropas reģions ir neliels – tikai 1,1 milj. km2- un aizņem nepilnu procentu no pasaules sauszemes platības.
Galvenā reģiona stāvokļa īpanība ir tā “ziemeļnieciskums” un lilā saistība ar jūru.Visām valstīm, īpaši Norvēģijai, ir ļoti gara un daudzu fjordu un līču izrobota krasta līnija.
Nozīmīga dabas bagātība ir ne visai garās, bet ūdeņiem bagātās, straujās upes ar lielu hidroenerģētisko jaudu- tās plūst no Skandināvijas kalniem.

Viduseiropa

Viduseiropas reģionu veido ekonomiski un ģeogrāfiski ļoti neviendabīgas valstis, taču tās vieno līdzīga soceālekonomiskās un politiskas attīstības vēsture pēdējā pusgadsimtā. Valstu ekonomiku vienoja 1949. gadā nodibinātā Savstarpējās ekonomiskās palīdzības padome, kura vadīja valstu ekomiskās integrācijas procesu.
Reģiona teritorija aizņem 1,2 milj. Km2 Eiropas centrā no Baltijas jūras ziemeļos līdz Adrijas un Melnajai jūrai dienvidos.


Austrumeiropa

A-eiropas reģiona ietilpst Ukraina, Baltkrievija, Moldova un Krievijas Eiropas daļa, PSRS bijušas republikas, kas, sagrūstot PSRS, proklamējušas suverenitāti.
160 milj. Iedzīvotāju dzīvo Krievijas Eiropas daļā.
Pašreizējie demogrāfiskie procesi neveicina iedzīvotāju skaita augšanu. Tikai Moldovā ir pozitīvs iedzīvotāju dabiskais pieaugums.


Dienvidrietumu Āzija

Savdabīgu saimniecisko areālu veido Dienvidrietumu Āzija, kura atrodas triju pasaules daļu- Eiropas, Āfrikas un Āzijas krustceļos. Mūsdienās reģionā ietilpst 15 valstis.
Lielāko daļu teritorijas aizņem karsti, sausi, akmeņaini tuksneši ar apgūtām oāzēm.


Dienvidāzija

Dienvidāzijas subkontinents aizņem 4,5 milj.km2 lielu platību. Te atrodas 7 valstis- Indija, Pakistāna, Bangladeša, Šrilanka, Nepāla, Butāna, Maldīvijas Republika. D-āzija 1998.g ražoja 6,8 % pasaules kopprodukta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties