Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502466
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

La Grande komplekss Kvebekā, Kanādā ir pasaulē lielākā hidroenererģijas ģenerācijas sistēma. Astoņām stacijām totālā enerģijas izdalīšanas jauda ir 16,021 MW. Roberta Burassas HES totālā enerģijas izdalīšanas jauda ir 5,616 MW. Devītā stacija (Eastmain-1) pašlaik tiek rekonstruēta un vēl pievienos 480 MW kopējai jaudai. Papildu projektsuz Ruperta Upes, kas pašlaik tiek pakļauts izvērtējumam par iedarbību uz apkārtējo vidi, pievienotu vēl divas stacijas ar kopējo - 888 MW.

Vecākās HES:

*Kregsaidā, Rotberijas grāfistē, Anglijā pabeigta 1870.
*Epltonā, Viskonsīnas štatā, ASV pabeigta 1882, ūdensrats uz Foksa upes piegādāja pirmo komerciālo hidroenerģiju, divu papīra fabrikas un mājas apgaismošanai. Šo ideju ierosināja Epltonas papīrrūpnieks H. F. Rodžerss, ko iedvesmoja Tomasa Edisona plāns elektrības ražošanas stacijai Ņujorkā. Vēlāk fabrika tika pārdēvēta par Epletonas Edisona gaismas kompāniju .
Itaipu enerģijas ražotne radusies divu valstu vienošanās rezultātā 1960jos. "Ata do Iguaçu" (Iguaçu akts) tika parakstīts 1966. gada 22. jūlijā , to parakstīja Brazīlijas un Paragvajas ārlietu ministri , Juracy Magalhães un Sapena Pastor. Tā bija kopīga deklarācija savstarpējām interesēm izpētīt hidroresursu izmantošanu uz Paranas upes sākot no un ieskaitot Salto de Sete Quedas līdz Iguaçu upes ūdensbaseinu, ko dalīja abas valstis.
Celtniecība tika uzsākta 1970. gada janvārī.
1978. gada On 14. oktobrī, , Paransa upes virziens tika izmainīts, kas atļāva nosusināt upes gultni, kur tiktu uzcelts dambis.
Acordo Tripartite līguma parakstīšana 1979. gada 19.oktobrī starp Brazīliju, Paragvaju un Argentīnu ļāva sasniegt svarīgu diplomātisku vienošanos. Šis līgums noteica atļautos upes līmeņus un cik daudz tie varēja tikt mainīti ūdensbaseinā dažādu hidroelektrisku pasākumu rezultātā starp trim valstīm.
Rezervuārs sāka veidoties 1982. gada 13. oktobrī, kad dambja būvniecības darbi tika pabeigti un kanālu slūžas malās tika aizvērtas. Šajā periodā ūdens pacēlās līdz 100 metriem un sasniedza slūžu pārgāzni 27. oktobrī 10.00 no rīta lielā lietus un plūdu dēļ, kas plosījās tajā brīdī.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171623
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties