Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568291
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Politiska partija    4
  Kas ir politiskā partija?    4
  Partiju sistēmas    5
  Politiskās partijas Latvijā    5
  Analīze un secinājumi    7
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    10
  Pielikums    10
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir tas, ko iedomājamies pašu pirmo, dzirdot vārdu „politika”? Pēc autora domām vārds „politika” asociējas ar „cīņu”. Cīņu par varu, kas nepieciešama sabiedrībai, lai tā nesairtu. Politikā nav draugu, taču nav arī ienaidnieku, jo ideālā variantā politika ir tiekšanās pēc kompromisa.
Jau sen cilvēki ir sapratuši, ka melniem un maziņiem esot, varu nav iespējams pārņemt savās rokās. Tāpēc ļaudis, kas tomēr vēlējās stūrēt valsti pēc sava prāta apvienojās savdabīgās interešu grupās jeb partijās.
Mēdz teikt, ka divas galvas gudrākas par vienu. Tā tas bez šaubām ir, taču diez vai šis izteiciens būtu attiecināms arī uz partiju apvienošanās procesu. Kādēļ partijas tomēr apvienojas? Vai šī konsolidācija notiek starp partijām, kuras nav krasi atšķirīgas savos uzskatos? Vai tendence uz saplūšanu saīsina kandidātu sarakstu vēlēšanu biļetenos? Vai šāda tendence dod arī vēlamo rezultātu – uzvaru vēlēšanās? Vai apvienojas tikai „mazās” partijas, kurām praktiski nav izredžu neapvienojoties gūt uzvaru vēlēšanās un tikt koalīcijā? Tie visi ir gaužām loģiski jautājumi, redzot 9. Saeimas kandidātu sarakstu. Tāpēc, analizējot partiju apvienošanās tendences pēdējās trijās saeimas vēlēšanās, autors centīsies rast atbildes uz iepriekšminētajiem jautājumiem.
Cilvēks, kas neinteresējas par politiku un vēlēšanu procesu kā tādu, iepazīstoties ar 9. Saeimas vēlēšanu sarakstu, nemaz neiedomāsies, ka partiju apvienību ir daudz vairāk, nekā pirmajā brīdī šķiet. Tā, pieņemsim, vēlēšanu apvienība LPP/LC ietver nevis tikai divas partijas, bet gan trīs. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties